A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Egyéb, Workshop

14 program


Gyógyítsd meg a gerincsérved Jegyvásárlás
13 Esemény

Gyógyítsd meg a gerincsérved! Milyen hozzáállás kell a valódi gyógyuláshoz?

Milyen hozzáállás kell a valódi gyógyuláshoz?

Dívák. Két nagyívű színészpálya - Sarah Bernhardt és Jászai Mari (Divas. Deux grandes comédiennes au Jegyvásárlás
13 Esemény

A két sztárszínésznő azonos időben élt, de két nagyon különböző helyzetű és állapotú országban építettek fel remek önmenedzseléssel máig híres, szárnyaló karrriert. Életükben nem csak a színháznak, de más művészeteknek is jutott hely, és mindketten folyamatosan felbolygatták a közvéleményt szerelmi ügyeikkel. Kivételes pályájukról, varázslatos személyiségükről, máig érvényes hatásukról szól ez az írásaikkal tarkított est.

Szaglás, az öt érzék allegóriái – interaktív művészettörténeti előadás-sorozat (Lecture sensoriel. S Jegyvásárlás
13 Esemény

A 17. században egy speciális képtípus jelent meg, amely az európai festészet történetében először ábrázolta az öt érzéket: a látást, a hallást, a szaglást, az ízlelést és a tapintást. Az érzékek megjelenítése hol egyetlen allegorikus jelenetben, hol egy ötrészes képsorozatban történt. Ezt a tematikát követve az ötrészes előadás-sorozatban elsősorban festészettörténeti példákon tekintjük át az érzékek különféle allegorikus és szimbolikus ábrázolásait. Valamint arra is kíváncsiak leszünk, hogy az érzékek ábrázolásai milyen kapcsolatban vannak az érzékiséggel? A harmadik előadásban a szaglással foglalkozunk, kiindulópontként tekintve id. Jan Brueghel és Peter Paul Ruben híres, „Az öt érzék” című képsorozatát 1617–1618-ból.

Beton lakásdekoráció és ékszerkészítő workshop Betonkával a Budapest Design Week keretében Jegyvásárlás
13 Esemény

A Budapest Design Hét tematikájához kapcsolódóan egyedi beton lakásdekoráció- és ékszerkészítő workshopot szervezünk BETONKA közreműködésével, ahol a résztvevők betekintést nyerhetnek a beton dizájn termékek gyártási folyamatába és megismerkedhetnek a különböző díszítő technikákkal (decoupage, stencilezés, márványozás), majd mindenki elkészítheti saját beton tárgyait. A workshopon lakáskiegészítőket és ékszer szetteket díszítenek a résztvevők a tanult technikák segítségével.

Kerámia workshop / Őszi lámpás Jegyvásárlás
13 Esemény

Kerámia Műhelyfoglalkozás
A hagyományok szerint ősszel, amikor egyre rövidebbek a nappalok, az emberek különböző lámpásokat készítettek, hogy elűzzék a sötétséget. A lámpások fénye a szeretet és jóság melegségét fejezi ki.

A nap szerelmese. Vincent van Gogh élete és festészete (L'amoureux du soleil. La vie et la peinture Jegyvásárlás
13 Esemény

Vincent van Gogh halála után kollégája, Camille Pissarro úgy fogalmazott, hogy „ez az ember vagy őrült volt, vagy megelőzött mindenkit, de nem tartom kizártnak, hogy mindkettő igaz...” Az életében meg nem értett, ám ennek ellenére rendkívül termékeny festőművész (tíz év alatt mintegy kilencszáz képet festett) mára az egyik legismertebb alkotónak számít az egyetemes művészettörténetben. Van Gogh személyét és az képeit nem nehéz szeretnie a huszonegyedik század emberének sem, annyira egyedi és senkihez sem fogható az életműve. Gondolta volna, hogy a holland származású festőzseni eleinte lelkész szeretett volna lenni? Tudta, hogy a testvére, Theo van Gogh Párizs egyik legsikeresebb műkereskedője volt? Miért inspirálta a művészt a természet, azon belül is különösen a napraforgók? Igaz, hogy egyetlen festményét sem sikerült életében eladnia? Vajon hogyan is történt a híres-hírhedt füllevágás? És mi köze volt Theo feleségének, Johannának a művész halála utáni meg- és elismertetéséhez?
Ezekről és még sok más van Gogh-gal kapcsolatos érdekességről beszél Bán Blanka művészettörténész október 11-én a Francia Intézetben.

Festő workshop a Nagy Kunsttal - Chagall világa Jegyvásárlás
13 Esemény

Fesd meg Chagall meseszerű fantáziavilágát. Az avantgárd semmilyen irányzatába nem sorolható, világjáró, de igazi európai festő vad kékjeit alkotjuk meg az ecsetünk húrjain játszva. Nem kell hozzá festőtudás, csak némi átszellemültség és beleérzés.

A mese gyógyít - Rigócsőr király Jegyvásárlás
13 Esemény

A mese gyógyít- Rigócsőr király és az undok királylány

Szedlmayer Beáta, a Mese gyógyít c. könyv írója és Korpusz Sándor önismereti tréner előadása a mesék és az emberi lélek összefüggéseiről

Jegyvásárlás
13 Esemény

Az ősz beálltával a napok egyre rövidülnek, a természet felkészült téli álmára. Lámpásunkba fény kell, hogy jókedvünket megtartsuk és hitünket tápláljuk a fény újraéledésében. Ahogy haladuk a télbe és közelebb érnek a sötét esték, kell, hogy legyen körülöttünk és bennünk fény, hogy lássuk benne egymást, az eljövendőt és a leendő tavaszt.

Haladó sajtkészítő workshop Jegyvásárlás
13 Esemény

Az elmúlt évek méltán népszerű sajtkészítő workshopjai után most szintet lépünk a házisajt készítésben. Az interaktív előadáson megtudhatjuk, hogyan készíthetünk sajtot a régi paraszti kultúrában kialakult receptek alapján, de modern konyhai eszközök segítségével. A résztvevők az elkészült „művet” azonnal meg is kóstolhatják.

Mindenki Megvan? Angster Mária színházi családállítás estje Jegyvásárlás
13 Esemény

A történeteknek logikája van – saját történetünknek, és a sokak életét színdarabbá sűrítő történeteknek is ugyanaz a logikája. Ha megértjük az egyiket, megérthetjük a másikat is.
ANGSTER MÁRIA sorozata, színházunk előadásai alapján, illetve nyomán, különböző témakörök köré épül.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató