A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

művész


Sebastian  Hannak

Sebastian Hannak

díszlettervező

Sebastian Hannak díszlet- és jelmeztervezést tanult a Kunstakademie Stuttgarton Jürgen Rose és Martin Zehetgruber növendékeként. Tanulmányai alatt dolgozhatott David Hockney-nál Los Angelesben, majd díszlet- és jelmeztervező asszisztensként működött közre több európai színház produkciójában, olyan rendezők mellett, mint Klaus-Michael Grüber, John Neumeier vagy Johann Kresnik. Saját díszletterveket…

 Tovább

Aktuális programok


Borisz Godunov

Magyar Állami Operaház

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

díszlettervező

Sebastian Hannak díszlet- és jelmeztervezést tanult a Kunstakademie Stuttgarton Jürgen Rose és Martin Zehetgruber növendékeként. Tanulmányai alatt dolgozhatott David Hockney-nál Los Angelesben, majd díszlet- és jelmeztervező asszisztensként működött közre több európai színház produkciójában, olyan rendezők mellett, mint Klaus-Michael Grüber, John Neumeier vagy Johann Kresnik. Saját díszletterveket készít színházi, opera- és balettelőadásokhoz, számos neves rendezővel együtt dolgozva: Christof Nel, Hansgünther Heyme, Martin Nimz, Florian Lutz, Yuval Sharon, Almási-Tóth András, Tim Plegge, Reginaldo Oliveira, Jörg Mannes, Eun-Me Ahn, Michael v. z. Mühlen, Simon Solberg, Marie Bues és Joachim Schloemer.
Munkáit többször jelölték az év díszletterve díjra, továbbá 2007-ben a Prágai Quadriennálén a német pavilon legfiatalabb résztvevőjeként állíthatott ki. 2017-ben megnyerte a tekintélyes Faust-díjat a Raumbühne HETEROTOPIA elnevezésű színpadtervéért. A német lap, Die Deutsche Bühne által indított felmérésében a színikritikusok Sebastian Hannakot 2017 három legsikeresebb művésze közé választották. Szintén 2017-ban kapta meg a Weltenbauer-díjat.
2004/2006-ban a stuttgarti Forum Neues Musiktheater ösztöndíjasa volt, 2005–2007 között az Akademie Musiktheater Heutéban dolgozik, ahol 2015 óta a tanácsadó testület tagja, illetve a díszlet- és jelmeztervezői zsűri tagja is volt ebben az évben. 2008-ban ő tervezte a Die Deutsche Bühne című színházi lap címoldalát, emellett fotókat, grafikai dizájnokat is készít. Számos szöveget publikált a színházi térről, könyveket szerkeszt és jelentet meg. Legújabb könyve, mely a Halleban megalkotott, díjnyertes, 360°-os színpad, a Raumbühne HETEROTOPIA elkészítéséről szól, 2018 áprilisában jelenik meg a Theater der Zeit kiadónál.
Sebastian Hannak Heidelbergben él és dolgozik.

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató