A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


10.Színházi Olimpia, DEPO Dance Festival, “Színház szavak nélkül” - Ototeman & Lisztmánia
2

10.Színházi Olimpia, DEPO Dance Festival, “Színház szavak nélkül” - Ototeman & Lisztmánia

A nemzetközi színházi Olimpia nemes eszméi a Budapest Táncszínházat is magával ragadta. A 10. Színházi Olimpia keretein belül "Színház szavak nélkül" című egyhetes fesztivált rendezünk. Együttesünk nemzetközi kapcsolatrendszere, mely az egyetemes kortárstánc gazdag világából építkezik, megegyezik a színházi olimpia alap gondolatával.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 13. csütörtök, 19:00

Fesztiválunkon színpadra lép : PRO ART (CZ), OPUS BALLET (IT), BALLET JAZZ ART (FR), SZÉKESFEHÉRVÁRI BALETT SZÍNHÁZ (HU), INVERSEDANCE (HU), BUDAPEST TÁNCSZÍNHÁZ (HU) társulatai. A DEPO Stúdió Színházban 5 napon keresztül 5 nemzet művészei  tesznek tanúbizonyságot a művészet lélekemelő erejéről, mely közösségeket kovácsol Ég és Föld között őszinte szeretetben. A fesztivál április 11-15 között látható a DEPO Stúdió színházban.

OPUS BALLET (IT) - Ototeman

/2023.Április 13. 19:00/

Az Ototeman (a „Totem” szó eredete) félúton van a játék és a rituálé között, egy fiktív szoba, ahol minden lehetséges, két lélek, akik szorosan kapcsolódnak egymáshoz az együttélés terének folyamatos keresésében. Az Ototeman célja, hogy felfedezze lényünk legösztönösebb részét, amely testet és elmét egyaránt magában foglal. Ironikus és érzéki tánc különbözteti meg e két közös, de idegen testi állapotokat, folyamatos és szaggatott, kiegyensúlyozott, de egyenetlen. Folyamatosan olyan képek és alakváltó figurák jelennek meg, amelyek, tükrözi  hogy milyen szabadnak lenni. A két figura folyékony identitású, gyerekesen és könnyedén éli meg önmagát és a terét, nem akarják ellaposítani különbségeiket, hanem egységben élni, összeolvadni, átfedni, hogy egy összetettebb és tudatosabb entitást alkosson. , nagyobb és erősebb. Arra szeretnénk invitálni a közönséget; megtapasztalni egy multiszenzoros élményet, mintha az előadás egy meditáció, egy terápia lenne. A ránk tekintő legmélyebb emlékeit, legspontánabb érzéseit szeretnénk felidézni az általunk alkotott zenén, képeken is hangokon keresztül. Az Ototeman a könnyedség és a személyes szabadság zsigeri igényéből született, ez egy felszabadító rituálé és egy szoba, amit szeretnénk, hogy mindenki megtalálja magában.

Koreográfus: Sofia Galvan e Stefania Menestrina

production COB Compagnia Opus Ballet

Művészeti vezeto: Rosanna Brocanello

Budapest Táncszínház (HU) - Lisztmánia

Liszt Ferenc emlékére

A darab egy különös térbe viszi a nézőt, melynek helyszíne a képzelet világa. Egy megfoghatatlan lét, melyben a körül rajongott zenei géniusz megjelenik korunk világában, hol az értékek sokszor érthetetlenül keverednek össze. A koreográfus és együttesünk, tisztelettel nyúl a világhírű hazánkfia örökségéhez. Zachár pályafutását a Budapest Táncszínháznál kezdte, majd Hollandiában a legnagyobb koreográfusokkal dolgozott. A műben az alkotók lelkülete kapcsolódik össze időn és téren keresztül.

A "Lisztomania" Heinrich Heine kifejezése, amit némi gúnnyal használt egy újságcikkében. Arra utalt, hogy Liszt Ferenc az 1840-es évekbeli koncertvirtuóz pályafutása abnormális reakciókat váltott ki rajongóiból. Liszt volt az első megasztár, aki tudatosan építette föl imázsát, először adott elő szólóhangversenyt, ahol kizárólag ő lépett fel, oldalra fordította a közönségnek addig háttal álló zongorát, és tűzijáték szerű virtuozitásával, mély átélésével elkápráztatta még ellenségeit is. De ő mindezt nem az öncélú magamutogatás kedvéért tette, hanem a művészet erejének és társadalmi megbecsülésének emelését akarta elérni. A koreográfus és együttesünk, tisztelettel és büszkeséggel nyúl a világhírű hazánkfia örökségéhez.


Koreográfus: Zachár Lóránd

Zeneszerző: Liszt Ferenc és montázs

előadók: Budapest Táncszínház táncművészei

A  "Színház szavak nélkül"című fesztivál a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával jött létre a 10. Színházi Olimpia keretén belül.

Ajánlatunk


1984-ben jelent meg a dupla album, majd karácsony táján lement a Budapest Sportcsarnokban a bemutató, amit Szikora János adoptált színpadra. Ezt 2002-ben és 2007-ben Vidnyánszky Attila sikeres rendezései követték.

Gárdonyi Géza halálának 100 és a musical bemutatásának 25 éves évfordulója alkalmából újraálmodott musical az egyik legismertebb magyar történetet dolgozza fel. A látványos produkció az 1500-as években játszódik, amikor a hódító török csapatok feldúlják Magyarországot. Bornemissza Gergely és Cecey Éva gyermekként esik a félszemű Jumurdzsák fogságába, aki foglyait rabszolgának kívánja eladni.

Ajánló


A Madách Színház bemutatja Disney és Cameron Mackintosh: MARY POPPINS című musicaljét P. L. Travers történetei és Walt Disney filmje…

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2022-ben bemutatott nagysikerű előadás újra műsoron!

2023. június 10. szombat 15.00 - Alapfok 2023. június 10. szombat 19.00 - PH 9-12, AH 2023. június 11. vasárnap…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató