A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


22/23 Kaméleonidász (Felolvasószínház)

22/23 Kaméleonidász (Felolvasószínház)

Felolvasószínházi előadás a Zenthe Ferenc Színház kamaratermében.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 20. csütörtök, 17:00

Színházunk – ill. közvetlen jogelődje a Vertich Színpadstúdió – már több darabját bemutatta Marschalkó Zsoltnak (1962 – 2008), a salgótarjáni születésű tehetséges írónak.

Elsőként a Zsarnokölők című kétfelvonásos komédiáját állítottuk színpadra, majd ezt követték: a Gyóntatás, A tálentum, A maklári nők című komédiák, valamint a Homokvihar c. kétfelvonásos dráma, ez utóbbiak felolvasószínházi formában.

Kaméleonidász című kétfelvonásos vígjátékát az Újpesti Színház nagy sikerrel mutatta be 1994-ben.

Felolvasószínházi sorozatunkba nem csupán azért került be, mert szerettünk volna méltóképpen megemlékezni halála tizenötödik évfordulójáról, hanem elsősorban azért, mert felvállalt célkitűzésünk drámaírói munkássága szélesebb körű megismertetése. 

Mint oly sok művében, úgy ebben is hőseit meglehetősen frivolan mozgatja a történelmi helyzetekben. Nem idegen tőle a Mikszáthi irónia, a szereplők szellemesen beszélgetnek, s a drámai helyzetek is elementárisan humorosak.

Bár a darab ie. 480 körül, a Földközi-tenger egyik szigetén játszódik - tehát hősei ez esetben is, mint oly sok más színházi művében, a történelemben mozognak – fontos üzeneteket tartalmaz mai életünk, mai világunk számára.

Rendező és dramaturg: Sándor Zoltán

Ajánlatunk


Az ikonikus orgonavirtuóz, Varnus Xaver, és a magyar színjátszás két hatalmas klasszikusa, Molnár Piroska és Szacsvay László együtt lépnek a színpadra, hogy az egyetemes kultúrtörténet két legnagyobb mítoszát, William Shakespeare-t és Johann Sebastian Bachot összehozzák egy randevú erejéig. Shakespeare korábban élt, így nem ismerhette Bachot, s azt sem tudhatjuk, hogy Bach hallhatta-e valaha Shakespeare bármely művét. De ha e két őserőt összeeresztjük, alighanem elemetárisabb lesz a hatása, mintha két urániumrudat egymáshoz dörgölnénk.

Tajvan Európában – Kulturális zarándokút Nuocsa kalandjai a sárkánypalotában A mandarin nyelvű előadást magyar és angol nyelvű feliratozással játsszuk

Szophoklész: Oidipusz király című drámája nyomán írta: Pintér Béla

Ajánló


A Mágnás Miska a magyar operettirodalom egyik legsikeresebb műve, mely újra és újra repertoárra kerül zenés és prózai színházakban egyaránt.…

Az István, a király az egyik legnépszerűbb magyar rockopera, melynek első bemutatója 1983. augusztus 18-án volt Budapesten, a városligeti Királydombon.…

A produkció egy új előadó-művészeti műfaj, a cirque danse kiteljesedése, de nemcsak műfaji szempontból tekinthető unikálisnak: ez a Recirquel első…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató