A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


22/23 Kaméleonidász (Felolvasószínház)

22/23 Kaméleonidász (Felolvasószínház)

Felolvasószínházi előadás a Zenthe Ferenc Színház kamaratermében.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 20. csütörtök, 17:00

Színházunk – ill. közvetlen jogelődje a Vertich Színpadstúdió – már több darabját bemutatta Marschalkó Zsoltnak (1962 – 2008), a salgótarjáni születésű tehetséges írónak.

Elsőként a Zsarnokölők című kétfelvonásos komédiáját állítottuk színpadra, majd ezt követték: a Gyóntatás, A tálentum, A maklári nők című komédiák, valamint a Homokvihar c. kétfelvonásos dráma, ez utóbbiak felolvasószínházi formában.

Kaméleonidász című kétfelvonásos vígjátékát az Újpesti Színház nagy sikerrel mutatta be 1994-ben.

Felolvasószínházi sorozatunkba nem csupán azért került be, mert szerettünk volna méltóképpen megemlékezni halála tizenötödik évfordulójáról, hanem elsősorban azért, mert felvállalt célkitűzésünk drámaírói munkássága szélesebb körű megismertetése. 

Mint oly sok művében, úgy ebben is hőseit meglehetősen frivolan mozgatja a történelmi helyzetekben. Nem idegen tőle a Mikszáthi irónia, a szereplők szellemesen beszélgetnek, s a drámai helyzetek is elementárisan humorosak.

Bár a darab ie. 480 körül, a Földközi-tenger egyik szigetén játszódik - tehát hősei ez esetben is, mint oly sok más színházi művében, a történelemben mozognak – fontos üzeneteket tartalmaz mai életünk, mai világunk számára.

Rendező és dramaturg: Sándor Zoltán

Ajánlatunk


Huszka Jenő történelmi ihletésű nagyoperettjét a fordulatos sorsú asszony, Lebstück Mária igaz története ihlette, aki az 1848-ban bécsi forradalom kitörésekor férfiruhába bújik, és álnéven csatlakozik az egyetemi légióhoz…

A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a világ leghíresebbjét!

A PIAF! The Show bemutatja Edith Piaf életét és karrierjét Nathalie Lermitte előadásában. Az Erkel Színházban lesz 2024. április 19-én. Több mint 50 országban, 400 előadáson láthatták már, 1 millió jegy elkelt. Két részből áll, Piaf legismertebb dalait énekli, egyedi díszlettel és képekkel. Nathalie Lermitte fantasztikus előadása, amelyre várunk mindenkit 2024 év egyik legemlékezetesebb koncertjén.

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató