A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


A fotótörténet úttörő eljárásai – workshop Varga Tamással

A fotótörténet úttörő eljárásai – workshop Varga Tamással

Várunk minden érdeklődőt Varga Tamás fotós workshopjára február 22-én 15 órától a MODEM-be.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 22. szombat, 15:00

A workshopon résztvevők elméletben megismerkednek a fotótörténet úttörő eljárásaival, (mint pl. a nedves kollódiumos eljárás) és a nagyformátumú kamerák használatával.

Ezt követően saját fejlesztésű 10x12cm-es Silver and Dry zselatinos ezüst, száraz üveg negatívra készülnek felvételek. Ezek a helyszíni laborálást (hívás, fixálás, mosás, szárítás) követően digitális vagy analóg átfordítással pozitív képként tekinthetők meg és elemezhetők.

Ma már csak művészi felhasználásra használt technika gyökerei az 1870-as évekre nyúlnak vissza; megjelenése a fotográfia megújulásának, népszerűvé és tömegessé válásának eszköze lett.

A zselatinos ezüst alapú anyagok (fekete-fehér negatívok, fotópapírok) a fényképezés meghatározó technikájává váltak, többek között a világhírű divatfotós, Helmut Newton is ilyen anyagokra készítette felvételeit.

Várunk minden érdeklődőt Varga Tamás fotós workshopjára február 22-én 15 órától a MODEM-be.

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató