A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Anthony Davis: X: Malcolm X élete és kora / MET EA

Anthony Davis: X: Malcolm X élete és kora / MET EA

Malcolm X, az afroamerikai polgárjogi mozgalom prominens, tragikus sorsú és máig megosztó figurája a magyar közönség számára alighanem Spike Lee életrajzi filmje révén lehet ismerős, ám ezúttal egy opera címalakjaként találkozhatunk vele.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 18. szombat, 19:00

Anthony Davis nyolcvanas években komponált alkotása most debütál a Metben, a főszerepben a bariton Will Livermannel, aki nemrég egy hasonlóan érzékeny témájú, nagyszerű afroamerikai kortárs operát, Terence Blanchard Fire Shut Up in My Bones című művét vitte sikerre ugyanitt.

A pályafutása során egyebek között zenei Pulitzer-díjjal is elismert Anthony Davis legelső operájának hivatalos világpremierjét annak idején 1986-ban a New York City Operában, vagyis jószerint a Met közvetlen szomszédságában tartották. A Malcolm X élete és kora mégis csupán harminchét esztendő elteltével tudott átjutni a Lincoln Center túloldalára. A téma, valamint Davis jazz-, blues- és gospel-hangzásokban gazdag - és erre az alkalomra újonnan átdolgozott - zenéje azonban váltig izgalmas élményt ígér, ahogyan bizonnyal felvillanyozónak hat majd Robert O'Hara rendezése is, amelyben Malcolm X operabeli életútjának elbeszélése általános érvényű, a téren és az időn átívelő történetként fog megjelenni a színpadon és a világközvetítés vetítővásznain. A bemutató karmestere a Metben, az amerikai koncert- és operaélet köreiben és Európában egyaránt jól ismert Kazem Abdullah lesz, Will Liverman Malcolmja körül pedig csupa kiváló tehetségű afroamerikai énekest találunk az előadásban.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a liveincinema.eu s.r.o. közreműködésével valósulnak meg.

Rendező: Müpa

Vezényel: Kazem Abdullah

Szereplők:

Louise/Betty: .......................................Leah Hawkins
Ella: .....................................................Raehann Bryce-Davis
Elijah/Street: ........................................Victor Ryan Robertson
Malcolm: .............................................Will Liverman
Reginald: .............................................Michael Sumuel

Közreműködik:

a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Alkotók:

librettó: Thulani Davis
díszlet: Clint Ramos
jelmez: Dede Ayite
fény: Alex Jainchill
vetítés: Yee Eun Nam
Koreográfus: Rickey Tripp
Rendező: Robert O'Hara

 

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató