A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Azt beszélik! Mi igaz belőle? - budapesti legendák nyomában II.  - Kardnyelők, kémek, kéjnők a budap
5

Azt beszélik! Mi igaz belőle? - budapesti legendák nyomában II. - Kardnyelők, kémek, kéjnők a budap

Kordos Szabolcs, az Egy város titkai című könyv szerzőjének segítségével ezen az estén felfedjük néhány ikonikus szórakozóhely történetét. A Király utcai Kék macska az első állomásunk, amelyről még Jókai Mór és Mikszáth Kálmán is megemlékezett – nem éppen dicsérő szavakkal. A következő ital már a Meteor szállóban vár bennünket..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 15. csütörtök, 17:30

Budapest mindig is „bűnös város” volt, tele éjszakai kísértéssel, világszínvonalú mulatókkal. Kordos Szabolcs, az Egy város titkai című könyv szerzőjének segítségével ezen az estén felfedjük néhány ikonikus szórakozóhely történetét. A Király utcai Kék macska az első állomásunk, amelyről még Jókai Mór és Mikszáth Kálmán is megemlékezett – nem éppen dicsérő szavakkal. A következő ital már a Meteor szállóban vár bennünket, ahol kardnyelők és állástalan primadonnák között egy komor úr, bizonyos Ady Endre üldögélt oly gyakran. A Nagymező utcai Arizona sokáig a csillogás és a szórakozás fellegvára volt, majd emberi tragédiák egész sora árnyékolta be tündöklését. Végül betérünk a Mambo bárba, ahol Kádár titkosszolgálata kukkolta a kéjelgőket – már amikor épp működött a mikrofon.

Kordos Szabolcs szórakoztató és könnyed, de nagyon is tanulságos városi sztorizásra hívja önöket a Budapesti Történeti Múzeumba.

Zenei közreműködő: Báder Ernő - hegedű, Márkus Liza - ének, Vörös Tamás - gitár

A programjegy mellé normál múzeumi  belépőjegy vásárlása NEM szükséges. A jeggyel megtekinthető a BTM Vármúzeum minden jelenleg futó kiállítása.

Helyszín: Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum (Budavári Palota E épület – 1014 Budapest, Szent György tér 2.),  -1 szint, Gótikus terem

Megközelítés: https://www.varmuzeum.hu/latogatasi-informaciok.html

 

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató