A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Balázs János zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”

Balázs János zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész 2002-ben, tizenhárom évesen felvételt nyert a Zeneakadémia különleges tehetségek számára létrehozott osztályába; az egyetem befejezéséig hat nemzetközi zongoraversenyen aratott győzelmet.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 14. csütörtök, 19:30

20. Jubileumi MVM Koncertek – A Zongora
Balázs János zongoraestje


Műsor:
C. P. E. Bach: Andantino, H. 245, Daquin: Le coucou, Rameau: La poule, Scarlatti: C-dúr szonáta K. 159,
-------
Chopin: 3 keringő, Gounod–Liszt: Faust-keringő   *** Liszt: Valse-Impromptu,
Schubert–Liszt: Valse caprice, no. 6, Kreisler–Rahmanyinov: Liebesleid, Ravel: La valse

Az elmúlt években olyan jelentős koncerttermekben lépett fel, mint a bécsi Konzerthaus, a londoni Barbican Centre, az amszterdami Concertgebouw, a párizsi Cité de la Musique, a birminghami Town Hall & Symphony Hall, az athéni Megaron, a kölni Filharmónia, a barcelonai Palau de la Música Catalana, a stockholmi Konserthuset, a Konzerthaus Dortmund, a Philharmonie Luxembourg, a brüsszeli Bozar, itthon pedig többször adott hangversenyt a Zeneakadémia nagytermében, valamint a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Vendégszerepelt továbbá Amerika és Ázsia ismert koncerttermeiben. A Snétberger Központ és a Zeneakadémia tanára. A Gramofon-díjas művész munkásságát a lengyel állam is kitüntetéssel ismerte el. Gyerekeknek tartott ingyenes klasszikus zenei ismeretterjesztő koncertjeit már több mint tízezren látogatták, 2016 óta több alkalommal adott egyedülálló szabadtéri zongoraestet a Bazilika előtt, bebizonyítva, hogy a klasszikus zene képes több ezer ember számára maradandó élményt nyújtani. Példaképe szellemi hagyatékának ápolása céljából 2016-ban megalapította a Cziffra György Fesztivált, amelynek művészeti vezetője. Előadásait egyéni zenei látásmód jellemzi. 2016 decemberében Prima Díjat kapott, 2017-ben a Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti díjjal tüntette ki munkásságát, 2019-ben pedig átvehette a Kossuth-díjat, valamint Hamburgban a Steinway Artist nemzetközi elismerést.

Fotó: Emmer László

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató