A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Baro d'evel: Lá
6

Baro d'evel: Lá

Fekete-fehér cirkusz, egy párra és egy pajzsos-varjúra; a formabontó trió akrobatikát és éneket ötvöz egy olyan furcsa környezetben, ahol minden nyomot hagy maga után.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 13. szombat, 20:00

Baro d'evel: Lá
70'

 Az életben a legritkább esetben alakulnak a dolgok terv szerint. Sokszor van úgy, hogy mindenki egyszerre akar beszélni, ezért már nem is halljuk meg egymást. Az egy térben való együttélés, ha különbözőek vagyunk, nem is olyan egyszerű... Burleszk és abszurd, a Baro d’evel a közös élet szédületéről mesél, egy olyan életről, amelyben mindig lehet improvizálni, újragondolni és végső soron bármi történjék is az élet úgyis megy tovább…

A férfi, a nő és a madár ebben a folyamatosan változó térben próbálnak együtt maradni, ám ez csak veszélyes de örömteli egyensúlytalanságban lehetséges. Ebben a világban mintha minden csak azért létezne, hogy megzavarják vagy átlépjék. Örömjáték, szívmelengető és költői, akár egy szürreális álom.

A Là egy diptichon első része, egyfajta prológus, amely bevezeti nézőit a Baro d’evel szavak nélküli világába, egy lecsupaszított, nyers világba; ami látszólagos kietlensége ellenére maga az élet. A Baro d'evel olyan egyedi nyelvezetű francia-katalán duó, amelyet Blaï Mateu Trias, katalán bohócok fia és Camille Decourtye alkot, aki lovak és karavánok között nőtt fel. 2000 óta tevékeny az alapvetően cirkuszi társulás, bejárták a világot, az alapító és előadó Camille és Blaï Mateu mellé a Trafó színpadán még Gus, a tréfás kedvű pajzsos varjú csatlakozik.

Szerző és előadó: Camille Decourtye, Blaï Mateu Trias és Gus a tarka varjú
Társrendező: Maria Muñoz – Pep Ramis / Mal Pelo
Társdramaturg: Barbara Métais-Chastanier
Díszlettervező: Lluc Castells, Mercè Lucchetti segítségével
Zenei együttműködő partner és zeneszerző: Fanny Thollot
Fénytervező: Adèle Grépinet
Jelmeztervező: Céline Sathal
Zenei felvételek: Joel Bardolet (vonós hangszerek), Jaume Guri, Masha Titova, Ileana Waldenmayer, Melda Umur
Díszletépítész: Jaume Grau és Pere Camp
Fény és technikai megvalósítás: Mathilde Montrignac vagy Enzo Giordana
Színpadmester: Benjamin Porcedda or Cédric Bréjoux
Hangmérnök: Brice Marin or Fred Bühl
Technikai vezető: Nina Pire
Menedzser és produkciós vezető: Laurent Ballay
Produkciós adminisztrátor: Caroline Mazeaud
Produkciós menedzser: Pierre Compayré
Kommunikációs menedzser: Ariane Zaytzeff

Koprodukciós partnerek: GREC 2018 festival de Barcelona és Teatre Lliure Barcelona, Théâtre Garonne, scène Festival Montpellier Danse 2018, Malraux scène nationale Chambéry Savoie, ThéâtredelaCité - CDN Toulouse Occitanie, Pronomade(s) en Haute-Garonne, CNAR, MC93, Maison de la Culture de Seine- Saint-Denis, Le Grand T, théâtre de Loire-Atlantique, L'Archipel, Perpignan nemzeti színpad, CIRCa, Pôle National Cirque, Auch Gers Occitanie, le Parvis, scène nationale Tarbes-Pyrénées, Les Halles de Schaerbeek- Bruxelles, Le Prato, théâtre international de quartier, pôle national cirque de Lille, L'Estive, scène nationale de Foix et de l'Ariège, és Foix és Ariège, a BAD fesztivál Bilbaóban, a Cirque Jules Verne, PNC Amiens, az Albi nemzeti szíház a FONDOC támogatásának keretében, Bonlieu, Annecy nemzeti színház, az Avant-scène Cognacban. A PYRENART határokon átnyúló együttműködési projekt kedvezményezettje, az Interreg V-A Spanyolország-Franciaország-Andorra program POCTEFA 2014-2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) keretében.
További partnerek: la MC 93, scène nationale de Seine-Saint-Denis à Bobigny és l'Animal a l'esquena in Celrà.
A DGCA, a Kulturális és Kommunikációs Minisztérium, a Haute-Garonne megyei tanács és Toulouse városa támogatásával.

Ajánlatunk


Ray Cooney angol színész és drámaíró. Színészként kezdte pályafutását, majd a hatvanas években komédiát kezdett írni, és a bulvárszínház kedvence lett. Darabjait több mint negyven nyelvre ültették át, és számtalan előadásban játszották öt kontinens színházaiban. Bohózatai a klasszikus angol vígjátékhagyományt követik, a rá jellemző virtuóz cselekményvezetéssel, a különböző félreértések és helycserék már-már az abszurditásig való eltúlzásával, a szálak végletes összekuszálásával.

A közel 30 éves Cotton Club Singers, és a 40 esztendős Hot Jazz Band közös produkciója hangzásában, valamint látványában egyedülálló értéket képvisel.

Jeanie Linders Menopauza musical Játékszín

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!

impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató