A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Csillagvágta - Palya Bea koncertje

Csillagvágta - Palya Bea koncertje

Palya Bea a magyar zenei színtér egyik meghatározó és különleges alakja 2023-ban is visszatér a Városmajori Szabadtéri Színpadra.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. augusztus 5. szombat, 20:00

Csillagvágta - Palya Bea koncertje
A koncert hossza 100 perc szünet nélkül.

„Kicsi Bea, nyáreste, Bag, falu széle. Lement a nap, jő az illatos este.
Dúdolok, ülök a gangon, népdalon érik a hangom, a dalban csillagok és szerelmes esték, illatok, csókok, testek, szájak, megindulások, vágyak… az előttem énekelt öregek az éjszakai eget ugyanilyen mámorosan lesték.
Az érzékszerveim lüktetnek, befogadhatatlanul gyönyörűek az ingerek. Tücsök cirpel a dalom alá ritmust, béka kuruttyol, orromban rózsa és liliom illata kavarog, a nyárutó forrósága nappal gyümölcsöt és trágyát érlel, éjjel pedig zabolátlanok az ízek, a hangok, és az illatok, mint szabadjára engedt, örökkön futó vadállatok.

A szabadságom: érték.
Áténekeltem negyven évet, s megőriztem magamban ezt a vadságot, ezt az éltető nyersességet, a tiszta szívemet, a tiszta hangomat, az áldott élettel teliséget.

A zenészeim is ilyenek. Ha kell, zabolátlanul vadak, és ha kell, kíméletlenül koncentráltak és profik. Királyok a maguk hangszerén, s ezen a koncerten is együtt vágtatunk királynői birodalmam tágas fennsíkjain, lovainkat a csillagos ég alatt habosra hajtjuk, repül a csillagpor, a képek hangokká fordítódnak.

A tágas nyári éj égi mozijában lesznek régi és új dalok Szabadon szárnyalunk, Szaladósban vadulunk, Vadludak és Kígyó, Hívlak téged és Volt szeretőm, Csillagvágta és Suttognak a vének – és mindeközben néha hallunk Titeket is, Téged!
Szerelmes szinesztézia, átjárás az illékony világok birodalmába a zene és a dalok által, közös oldódás, veletek közös éneklés, valahova tartozás.
Lehozzuk együtt a csillagokat az égről.
Csillagvágta.”

Az énekesnőt a különböző, ősi népek zenéi inspirálják, mégis, leginkább saját szerzeményeit énekli, önmagát dalokba gyúrva halad egy belső úton. Palya Bea a magyar zenei színtér egyik nélkülözhetetlen és jellegzetes alakja, Prima-díjas és kétszeres Artisjus-díjas magyar énekes, előadóművész, dalszerző, előadó és tréner.

Közreműködők:
Mihalik Ábel dob
Lisztes Jenő cimbalom
Novák Csaba nagybőgő
Szokolay Dongó Balázs fúvós

Ajánlatunk


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató