A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Elveszett Leonardo / Premier előtti vetítés

Elveszett Leonardo / Premier előtti vetítés

The Lost Leonardo
francia dokumentumfilm, 96 perc, 2023
francia nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 24. szombat, 16:00

Rendező: Andreas Koefoed
Szereplők: Mark Monroe, Duska Zagorac

 

Robb Report filmje Leonardo da Vinci örökre elveszettnek hitt Salvator Mundi című táblaképének hányattatásairól szól.

Hogy miért ekkor a festmény jelentősége? Ez nemcsak egy király rendelte arckép Jézus Krisztusról! Ez a táblakép tükrözi Leonardo festészeti technikákról és az időről, öröklétről, világegyetemről való gondolkodását.

1500 körül, amikor a táblakép keletkezett, Leonardo csaknem 50 éves. Sok képbe kezdett bele, és majdnem ugyanannyit hagyott félbe; de ezt befejezte.

A kép sorsa száz évig tisztázatlan, mígnem I. Károly angol uralkodó gyűjteményében bukkan fel, aki mivel eladósodva hal meg, a Korona úgy dönt, műgyűjteménye nagy részét áruba bocsátja. 1763-ban, mikor a Buckingham-palotát a Korona számára megvásárolják, a berendezési tárgyakat elárverezik. Egészen a XIX. század végéig nem tudunk róla, amikor egy neves angol műgyűjtő, Francis Cook tulajdonába kerül. De ekkor már Leonardo-másolatként, illetve Leonardo stílusában készült munkaként került piacra. Egészen vastagok lehettek rajta a felülfestés rétegei! Egészen 1958-ig a Cook gyűjtemény középszerű darabja,  amikor a londoni Sotheby’s aukciósházban 45 fontért cserél gazdát. Úgy tudjuk, amerikai vevőre akadt. 2005-ig amerikai gyűjtők tulajdonában is marad, amikor ismét elárverezik, hasonlóan alacsony összegért, mert egy louisianai másolatnak vélik.

2017 novemberében a Christie’s egy rekord összegért, 450 312 500 dollárért adta el egy szaudi hercegnek Leonardo da Vinci Salvator Mundiját. Jelenleg az Abu Dhabi-i Louvre-ban van hosszú távú letétként.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

 

Ajánlatunk


A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Szörényi Levente – Bródy János / Gyöngyösi Levente ISTVÁN, A KIRÁLY A rockopera szimfonikus operaváltozata két részben, magyar nyelven, magyar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató