Verdi
Nabucco – nyitány – Előétel
Mascagni
Parasztbecsület – Intermezzo – Főétel
Donizetti
Don Pasquale – „Cheti, cheti immantinente” (Malatesta és Don Pasquale hadaró kettőse, III. felvonás) – Desszert
Az anekdota szerint Rossini életében háromszor sírt, és ebből egyszer egy vízbe hullott szarvasgombás pulyka miatt. Hogy ezzel a történettel mindent elmondtunk az olasz zene és a gasztronómia kapcsolatáról? Aligha! A koncert műsora a laktató szénhidrátok (és Rossini) helyett inkább a mediterrán diétára fókuszál, ami egyszerre táplálja a testet és a lelket. Az előételként felszolgált Nabucco (amelynek persze csak nyitányát halljuk) nem kevesebbre volt képes, mint arra, hogy 1842-ben meghozta Verdinek a várva várt nemzetközi hírnevet, a rusztikusabb vidékre kalauzoló főétel, a Parasztbecsület pedig – amelyet a közkedvelt Intermezzo képvisel – Mascagni belépője volt az operatörténetbe. Desszertként egy igazi, nagy adag jókedvet szolgál fel a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Donizetti cukrászüzeméből.
Korosztály: 10-14 év
Rendező: Müpa
Vezényel: Szennai Kálmán
Közreműködők:
ének: N.N., Szélpál Szilveszter
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
moderátor: Szélpál Szilveszter