A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Geröly Space Quintet
2

Geröly Space Quintet

Hazánk egyik legkarakteresebb ütőhangszerese, Geröly Tamás és barátainak koncertje igazi csemegének ígérkezik a komplex struktúrájú kortárs szabadzene hívei számára. A műfaj kiemelkedő hazai képviselői nemcsak zenei, hanem az együttjátékban szerzett tapasztalatukat is kamatoztatják újabb közös fellépésükön.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 15. csütörtök, 20:00

Geröly Space Quintet

Közreműködik:
Cseke Dániel - szaxofon
Czitrom Ádám - gitár
Bolcsó Bálint - elektronika
Ajtai Péter - nagybőgő
Geröly Tamás - dob, ütőhangszerek

„Sokat köszönhetek a kezdeteknek. Azt gondolom, joggal lehetek büszke zenei előéletemre. Grencsó István, Szabados György, Dresch Mihály és Benkő Róbert muzsikustársa lehettem. E közösségek hajdani kohéziós ereje – egyfajta szamuráj büszkeségként – itt lakozik bennem. Vajon tükrözi-e a művészet a társadalom állapotát? Fő értéke az, hogy egyedi? Így lenne ideális, azonban a világ szórakozni akar. A művész pedig ott őrlődik e két ellentétes mozgású malomkő között. Ezért mondjuk, hogy a művészet a gyötrelem és a fájdalom biznisze.

Június közepén kiemelkedő muzsikusokkal lépek fel, akik képesek megadni számomra a kíséréssel szembeni, párhuzamos játék lehetőségét. Formaérzékük, formabontó képességük, a katarzisra törekvő igényük optimistává tesz. Komoly jövő előtt áll ez a zene idehaza is, erre mérget merek venni az erősebb fajtából... Az est menüjeként Szabados-kompozíciókat és saját darabokat kínálunk erőteljes és tetemes mennyiségű improvizációval fűszerezve.”

Hazánk egyik legkarakteresebb ütőhangszerese, Geröly Tamás és barátainak koncertje igazi csemegének ígérkezik a komplex struktúrájú kortárs szabadzene hívei számára. A műfaj kiemelkedő hazai képviselői – egyben két zenészgeneráció tagjai – nemcsak zenei, hanem az együttjátékban szerzett tapasztalatukat is kamatoztatják újabb közös fellépésükön.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Az előadásban megidézett kor egybeesik A hattyúk tava ősbemutatójának idejével (1877). Ugyanakkor a XIX. század második fele az elburjánzó elmegyógyintézetek, állati lelkek által 'megszállt' betegek, a mentális kórképek kínzásokkal és egyéb furcsa módszerekkel történő kezelésének időszaka is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató