A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Győri Balett: Abigél

Győri Balett: Abigél

1970-ben jelent meg Szabó Magda ikonikus ifjúsági regénye az Abigél. A kalandos lányregény és a második világháború eseményének és az egyén életére gyakorolt hatásának fúziója, mely megjelenése óta töretlen sikernek örvend.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 15. hétfő, 19:00

Abigél
Szabó Magda regénye nyomán

Dramaturg: Csepi Alexandra
Koreográfus: Szőllősi Kriszta
Asszisztens: Szalai Judit
Jelmezfelelős : Nagyné Vass Katalin
Fény: Vargha Tamás
Zeneszerző: Szemenyei János
Zenei munkatárs: Deák Gábor
Szcenikus: Katavics Lajos

A belső monológokra építő, drámai fordulatokban gazdag történet Gináról, az elkényeztetett pesti lányról szól, akit apja 1943-ban minden magyarázat nélkül a Matula zárt internátusába zár, elszakítva ezzel a külvilágtól. Gina először nem tud beilleszkedni a szigorú szabályokat elé állító intézménybe, még lánytársai is kiközösítik. Egy meghiúsult szökési kísérlet után, apja elmondja a lánynak, hogy tábornokként az ellenállás vezetője így ellenségeitől óvja lányát azzal, hogy a Matulába záratta. A kamaszból ezen a ponton felnőtt lesz és társaival is kibékül. Azonban ezután is rengeteg fordulat következik be a történetben. Fő motívuma és rejtélye a kertben álló szobor, Abigél, akihez a lányok kéréseket juttatnak el. A szobor „mögött” azonban nem varázslat, hanem König tanár úr áll, akit a lányok lenéznek, ő azonban titkon mindenkin segít.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

A Drezdai Staatskapelle nemcsak a világ egyik legrégebbi zenekara, de az egyik legjobb is: az utóbbi évtizedekben olyan karmesterek álltak az élén, mint Giuseppe Sinopoli, Bernard Haitink, Fabio Luisi és Christian Thielemann.

Ajánló


A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában…

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató