A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


xGyőri Balett: Egy lépéssel közelebb
3

xGyőri Balett: Egy lépéssel közelebb

Két részes táncelőadás.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 16. péntek, 21:00

Győri Balett: Egy lépéssel közelebb

Első rész
Műanyag szimfónia
Koreográfus: Sebestyén Bálint Harangozó-díjas

“Ezen a hosszú úton eltévedni nem tudunk, csak a végére járni”
Már gyerekként is érdekelt az alkotás folyamata. Káoszból rendet, rendből káoszt formálni. Ahogy egy jó mester ember alkotóvá válik, úgy kerestem magamban a táncon túli mozdulatok kifejező erejét. Azóta is csodálattal figyelem az engem körülvevő zenei, képzőművészeti kompozíciók születését, és próbálom megtalálni hozzá, a bennem rejlő mozdulatok sorát. (Sebestyén Bálint)
Műanyag szimfónia című mű, a környezet szennyezése és annak eredménye, az eredményének az emberekre (emberiségre, társadalmi csoportokra, valamint magára az egyénre) történő hatása, az abból visszaható károkra, szenvedésekre, problémák bemutatására reflektáló előadás, a fény keresését, valamint a megtisztulás folyamatának lehetőségét bemutató performance.

Második rész
Tales of Life
Koreográfus: Luigi Iannone

Egy Nápolyhoz közeli városból származom, itt kezdtem meg tánctanulmányaimat is, majd Firenzébe költöztem. A művészet és tudomány kapcsolata mindig is foglalkoztatott: a tánc és a 3D művészet, a Data Science és a mesterséges intelligencia és természetesen ezen területek felfedezése és egymásra hatása is érdekel.  Alkotói stílusomat Velekei László koreográfus művei, az animáció és a tervezés alakították. Munkáimban napjaink társadalmát kutatom a mozdulatokon keresztül, s így próbálok interakcióba lépni vele. (Luigi Iannone)
A Tales of Life című művem, melyet Életképek-ként fordíthatunk, pontosan ez: a mindennapi élet kis szeletei látásmódomon és érzékenységem szűrőjén át artikulálva. A hétköznapi élet analízise: olyan fogalmak mentén mint: barátság, a férfi és nő közötti különbségek és a világ ellentmondásossága, ahol egy pillanatban egyszerre jelenhet meg a halál okozta elkeseredettség és közösségi események boldogsága.

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical, melyben a kor magyar dallamvilága keveredik XXI. századi zenei formákkal. Szerelem, szenvedély, küzdelem a hazáért, a magam igazságáért, az életért. Háromgenerációs, nagyszabású, magával ragadó, látványos előadás.

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató