A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Hagyaték - előadás M. Miller és Alice Miller írásai alapján
3

Hagyaték - előadás M. Miller és Alice Miller írásai alapján

2023. április 18-án, kedd 19.00 órától lesz látható a Láthatáron Csoport színházi előadása Hagyaték címmel a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában. Az előadást Martin Miller 2013-ban íródott és 2019 áprilisában magyarul is kiadott könyve: A tehetséges gyermek igazi drámája – Alice Miller tragédiája ihlette, valamint Alice Miller írásai.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 18. kedd, 19:00

 

A világhírű gyermekkorkutató, Alice Miller és fia, a szintén pszichológus Martin Miller kapcsolatát bemutató darabot Martin Miller 2013-ban íródott könyve ihlette, ami édesanyának a rekonstruált életrajza, valamint saját gyerekkorának leírása. Ebből egy teljes ismeretlen kép rajzolódik ki a világhírű gyerekkorkutatóról, Alice Millerről.

Milyen folyamatok játszanak abban szerepet, hogy egy zseniális éleslátással bíró anya nem képes rálátni saját cselekedeteire, és nem képes érzékenynek lenni saját gyermekére?

Martin Miller a valóságos, saját családjával kapcsolatban egy titkokkal, elnyomással, gyerekbántalmazással, elhallgatással, hazugságokkal terhes életet tár elénk, amelyben számára sem gyermekként, sem felnőttként nem jutott hely. A múlt feltárásával, egyre közelebb kerülünk az anya és fia történetéhez és traumájukhoz, ahol mindkét félnek megvan a saját igazsága.

Az előadás az egyéni, családi és társadalmi traumákat, és feldolgozásuk módját kutatja, létrehozását a múlt terheitől való megszabadulás vágya és a traumából való kigyógyulás lehetőségének a felmutatása inspirálta.

Az előadás után levetítünk egy rövid interjút Martin Millerrel, majd a film után az alkotó kötetlen beszélgetésre várják a nézőket. 

Az előadás hossza 60 perc. Az interjú és a beszélgetés kb. 45-60 perc. Az előadást csak 16 éven felüliek tekinthetik meg.

Nézői visszajelzések:

„Elképesztő mélység, érzelmi cunami. Zseniális előadás! Gratulálok szívből.”

„Megrázó, megindító, zseniális darab. Olyan érzése van az embernek, mintha a színész a valódi életét mutatná be. Köszönöm az élményt.”

SZEREPLŐK:

Feuer Yvette és Rába Roland

ALKOTÓK:

Dramaturg: Gyulay Eszter

Rendező: Tárnoki Márk

Látvány és jelmeztervező: Horváth Jenny

 

Az időpont változtatás jogát fenntartjuk!

A férfiak számára kipa vagy egyéb fejfedő viselése szükséges!

Ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató