A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


INTIMATE CLOUDS
11

INTIMATE CLOUDS

Táncszínházi est két felvonásban

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 4. kedd, 19:00

BLACK CLOUDS DON’T CRY
(22 perc)

Koreográfus:Jiří Pokorný
Zene: Yukari Sawaki
Színpadterv és jelmezterv: Jan Nečas
Fényterv: Loes Schakenbos

Táncolják:
Prágai Kamaraballett 8 táncosa

A „Fekete Felhők Nem Sírnak” című produkciót a tudatosan vagy tudattalanul lelkünkben elnyomott, rejtett érzelmek és gondolatok ihlették. Testünk kemény, kagylószerű héjjá alakul át, mely áthatolhatatlan, tökéletesen elrejtve a felszín alatt eredeti arcunkat különböző álarcok mögé melyeket a külvilágnak mutatunk.
Mikor leszakítunk egy almát a fáról és befestjük, a felülete és képzeletbeli szerkezete élénken megmarad szemünkben, míg belső tartalmai már élettelenek. Ezt mutatja az is, hogy a spanyol nyelvben a ’csendélet’ ’naturaleza muerta’ azaz ’halott természet’.

INTIMATE LETTERS
(25 perc)

Koreográfus:Petr Zuska
Zene:Leoš Janáček
Színpad terv és fényterv:Petr Zuska
Jelmezterv:Pavel Knolle
Zenei rendező:Zemlinsky Quartet

Táncolják:
Prágai Kamaraballett 8 táncosa és a Zemlinsky Quartet

Az ’Intimate Letters’ című vonósnégyest Leoš Janáček komponálta nemsokkal halála előtt 1928-ban. Az ihletet a műhöz a nála negyven évvel fiatalabb házas asszonyhoz fűződő szerelmi kapcsolata adta. Úgy tekinthetünk a műre, mint a kettejük közt folyt levelezésre a zene nyelvén elmesélve. Mindazonáltal, az alkotás során teljes mértékben figyelmen kívül hagytam a zenei mű háttértörténetét és elhatároztam, hogy a független és szabad utat választom, ahol csak egy dolog számít: maga a zene.
Ez az élő, lüktető és folyton változó organizmus önmagában egy kerek téma, egy történet.
Kapcsolatok megfoghatatlan hálózata, sorsok és szálak közöttünk melyek összefűznek minket, lelkünk komplikált útvesztője, mely megnevezhetetlen. Minden folyamatos mozgásban van, semmi sem tart örökké és semmi nem ismétlődik.

Dr Ivan Dunovský emlékének ajánlva

Ajánlatunk


A produkció egy új előadó-művészeti műfaj, a cirque danse kiteljesedése, de nemcsak műfaji szempontból tekinthető unikálisnak: ez a Recirquel első olyan darabja, amelyben kizárólag külföldi vendégművészek szerepelnek.

A vadregényes keleti sztyeppék mondákkal és gazdag történelmi hagyományokkal átitatott, egzotikus világába kalauzol a Fővárosi Nagycirkusz április 5-től látható új műsora.

Ajánló


Napfényben fürdő görög sziget. Mindent körbeölelő csillogó türkiz tenger. Hangulatos tavernák, ínycsiklandó étkek, mavrodaphne… Egyszerűen idilli - tökéletes felkeresni, ott…

"Ez a darab teljes egészében etikai vitákból áll, mégis olyan feszült, hogy vannak pillanatok, amikor az embernek eláll a lélegzete…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató