A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Aktuális előadások



Az elmúlt évszázadok során a pákászmesterség szorosan kapcsolódott a turjánvidéken élő emberek mindennapjaihoz. A pákász úgy ismerte a vizeket, lápokat, nádasokat és annak növény- és állatvilágát, mint a tenyerét. Nem csoda, hiszen az egész életüket ez a környék határozta meg, itt laktak, halásztak, vadásztak, gazdálkodtak a természet adta lehetőségek mentén. Ha voltak olyanok, akiket „tájban élő embernek” lehetett nevezni, a pákászok vitathatatlanul azok voltak.

Családi programunk egy vezetett túrával indul a turjánvidék fokozottan védett láprétje mentén, ahol interaktív formában ismerhetjük meg ezt az egykor a pákászok számára is fontos vidéket. A túra után a Pákász-tanya bemutatópontunkon a pákászok mindennapjainak történeteivel, életkörülményeivel és mesterségük nélkülözhetetlen eszközeivel ismerkedhetünk meg, kiegészítve a környék kevésbé ismert madarairól szóló játékos bemutatóval.

Fél napos program, gyerekeknek 5-6 éves kortól ajánlott. A délelőtti túra útvonalán a fű harmatos lehet, ezért vízálló cipő, bakancs, kamásli ajánlott. A program során lehetőség lesz a látogatók által hozott tízórai elfogyasztására. A program végén a csoport a kiindulási pontra, az Ócsai Tájházhoz érkezik vissza.

HELYSZÍN: Ócsa
TÚRA HOSSZA, IDŐTARTAMA: 6 km, 4-5 óra
TALÁLKOZÓ: Ócsai Tájház (Ócsa, Dr. Békési Panyik Andor u. 4-6., GPS: 47.28975, 19.22812)
KAPCSOLATTARTÓ: Berecz Tibor
E-MAIL: bereczt@dinpi.hu
TELEFON: 06 70 504 2382

Ajánló


Örkény István az életéről Elmondja: Mácsai Pál

Az alábbi területekre érvényes a belépőkártya: Szálkahalmi tanösvény, Hortobágy‐halastavi tanösvény, Górési tanösvény és Fekete‐rét tanösvény, A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. kezelésében…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató