A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Kronos Quartet: Five Decades - Feat. Mahsa Vahdat  / LISZT ÜNNEP 2023

Kronos Quartet: Five Decades - Feat. Mahsa Vahdat / LISZT ÜNNEP 2023

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 19. csütörtök, 20:00

Kronos Quartet: Five Decades
Feat. Mahsa Vahdat

A Kronos Quartet fennállásának ötvenéves története a modern zene és a vonósnégyes műfajának kivételes lapjai közé tartozik. Az együttes nemcsak „hagyományos” kvartettprodukciókkal tűnt ki, hanem speciális, műfaji konvenciókat felülíró együttműködéseivel is. Ezúttal a jeles iráni énekesnővel, Mahsa Vahdattal lépnek fel, aki Rúmi és Háfez klasszikus perzsa költeményeit feldolgozó saját dalait adja elő. A kvartett és az énekes egyik közös koncertjéről így írt a San Francisco Chronicle kritikusa: „Mahsa Vahdat dús és kifejező hangon énekelte a szenvedély, a szerelem és a bánat dalait, olyan érzelmeket közvetített, melyek a szövegek fordításának elolvasása nélkül is erőteljes hatást gyakoroltak.” A Kronos Quartet és a művésznő közös lemeze 2019-ben jelent meg, az album márciusban a World Music Charts Europe és a Transglobal World Music Chart listájának élén végzett, a címadó dal pedig bekerült az NPR Music „A hónap 20 legjobb dala” elnevezésű listájára.

Kronos Quartet:
hegedű - David Harrington, John Sherba
brácsa - Hank Dutt
cselló - Paul Wiancko

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet alakító Molière a színpadon rosszul lesz, és még aznap meghal.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató