A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Latin lélek – Utazás időn és dallamokon át

Latin lélek – Utazás időn és dallamokon át

Latin lélek – Utazás időn és dallamokon át

Manuel Betancourt – ének
Sebastian Ramirez – zongora
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: augusztus 17. szombat, 17:00

A koncert a latin zene legikonikusabb, magával ragadó darabjainak felfedezését kínálja. A 20. század rendkívül kreatív latin művészei, mint például Astor Piazzolla, Paco de Lucia, Manuel Ponce, megteremtették a zenei termékenység aranykorát, olyan örökérvényű művekkel, amelyek a közönség legmélyebb lelki érzéseivel azóta is együtt zengnek. A dalok nemcsak dallamukban, ritmusukban jelentenek értéket, hanem legtöbbjük drámai történetet mesél el a születésük idejéből. Ezek az egyetemes érzések az európai közönséget is megérintik, klasszikuszenei igényű formájuk magas értéket képvisel. 

Manuel Betancour Camino a mexikói Guanajuato állambeli San Felipében nőtt fel. 1993-tól 1999-ig a Moreliai Konzervatóriumban, majd 1999-től 2002-ig a Nemzeti Konzervatóriumban, Mexikóvárosban tanult. Tanulmányai elvégzése után Placido Domingo-ösztöndíjat kapott, mellyel Izraelben és Puerto Ricoban a New York-i Metropolitan operaénekesei által tartott mesterkurzusokon fejleszthette énektudását. 2002-től kezdve a mexikóvárosi Nemzeti Operaházban (Bellas Artes), valamint több nagyobb fesztiválon és mexikói színházban énekelt. 2005-ben a Zürichi Operaház operastúdiójának tagja lett. 2007-től a francia National de Rhin operában énekelt. 2010-től szabadúszóként dolgozik. Jelenleg a Honvéd Férfikar állandó tagja és a Volver La Vida latin együttes énekese. 

 

Sebastian Ramirez Sandoval 2018-ban szerzett zongoraművész diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Előszeretettel szólaltatja meg Beethoven zongoraszonátáit, és kiemelt figyelmet fordít a magyar szerzők zongorairodalmára. Liszt Ferenc virtuóz művei mellett gyakran adja elő költői hangvételű darabjait, mint a két legendát. Bartók Béla mély benyomást gyakorolt előadói stílusára. Ramirez Manuel Betancour állandó kamara partnere, közös missziójuk a spanyol, argentin szerzők mellett a mexikói zeneirodalom elhivatott tolmácsolása.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Ajánló


Utak-kapcsolatok-hálózatok Idén is szélesre tárja kapuit a Kulturális Örökség Napjai alkalmából a Pesti Vigadó!

Gioachino Rossini A SEVILLAI BORBÉLY Opera két felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató