A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


LFKZ60-bérlet/3 - Romantikus hangulatban

LFKZ60-bérlet/3 - Romantikus hangulatban

LFKZ 60-bérlet/3 - Romantikus hangulatban
A Mesterjáték program - a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Liszt Ferenc Kamarazenekar együttműködésében.
Martin Fröst napjaink zenei életében a klarinétművészek között olyan magaslaton áll, mint amilyen csúcsként a fuvolisták közül Emmanuel Pahud-re tekintünk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 23. vasárnap, 19:30

A koncert nyitódallamai a 18. század végi Madrid utcáira invitálnak. A fáklyafényben felvillanó zsánerképek, az éjszakai hangfoszlányokból sejtett történések Boccherini divertimentójában a rokokó, a kora romantika bájos zenei stílusával fogalmazódnak meg. Ezt a német romantikus opera atyjának tekintett Weber klarinétconcertója követi. A versenymű csodálatos „hangszeráriáit” a nemzetközi zenei élet egyik meghatározó alakja, Martin Fröst szólaltatja meg. Ismét olyan világsztárt köszönthetünk a színpadon, aki rendkívül sikeres szólista karrierje mellett zenekari vezetőként és karmesterként is elismert művész. Fröst a koncert második felében a dübörgő romantika egyik legjelentősebb és legnépszerűbb zeneművét, Mendelssohn Olasz szimfóniáját vezényli, a 60 éves jubileumát ünneplő Liszt Ferenc Kamarazenekar élén, a Zeneakadémiával közös Mesterjáték projektünkben résztvevő kiváló zenekari zenészek és mentoráltjaik közreműködésével.

Művészeti vezető: Várdai István
Koncertmester: Tfirst Péter
Közreműködik és vezényel: Martin Fröst (klarinét)

Műsor:
Boccherini: Éjjeli őrjárat Madridban
Weber: f-moll klarinétverseny, op. 73
----
Mendelssohn: 4., A-dúr („Olasz”) szimfónia, op. 90

Martin Fröst

A svéd klarinétművész generációjának legkarizmatikusabb egyénisége, akinek virtuozitását és mély zeneiségét a kritikusok is rendszeresen méltatják: „Amíg nem hallotta Martin Fröstöt, nem hallotta a klarinét hangját sem” – írta a brit Times. Erőteljes színpadi jelenléte folytán előadásában a zene nem igényel további magyarázatot. Mindig új lehetőségeket keres, repertoárja nem csak a legnépszerűbb alkotásokra terjed ki. Többek között Krzysztof Penderecki, John Adams és Anders Hillborg komponált számára darabokat, és olyan kamarapartnerekkel játszott, mint Mitsuko Uchida, Leif Ove Andsnes, Christian Tetzlaff, Tabea Zimmermann, Víkingur Ólafsson és Janine Jansen. A Léonie Sonning Music Prize egyetlen kitüntetettje, aki klarinétművészként nyerte el az elismerést, de az ECHO Klassik és az Opus Klassik díjakat is megkapta már. Martin Fröst a 2022/23-as évadban az amszterdami Concertgebouw zenekarának rezidens művésze. Karmesterként is aktív, idén megjelenő albumán Mozart műveit vezényli a Svéd Kamarazenekar élén. Nevéhez fűződik az a stockholmi Királyi Filharmonikusokkal közös, két-három évente jelentkező, besorolhatatlan összművészeti projekt, amelyben szövegmondó, színész és táncos szerepben, ceremóniamesterként tűnik fel. Ars poeticáját provokatívan foglalta össze egy interjúban: „Csináljunk valami újat ahelyett, hogy a klasszikus zene sírhelye felett őrködünk.”

 

Ajánlatunk


Gótikus musicalként szokták emlegetni ezt a különleges zenei ínyencséget. Robert Louis Stevenson klasszikus rémregényének színpadi adaptációja egyaránt szól a bennünk lévő jó és gonosz küzdelméről és a szerelem kiismerhetetlen természetéről. Legfőbb kérdése az, hogy bemerészkedhet-e az ember és az emberi tudomány Isten felségterületére.

MŰVÉSZETEK HÁZA GÖDÖLLŐ Helyszín: Színházterem Esemény kezdése: 2023. 06. 21. (szerda) 19.00

A XX. század kiemelkedő írói és költői kerülnek a Petőfi Kulturális Ügynökség 2023-as irodalmi sorozatának a fókuszába, akiknek idén kerek évfordulója van.

Ajánló


“A lehetetlent akarni, mint egyedül érdemes lehetőséget”

Paul és Corie friss házasok, a fiú konzervatív, ambiciózus ügyvéd, a lány romantikus és igazi szabad lélek. Az első, tökéletes…

Az eredetileg “A technikus” címen bemutatott darab 2011-ben Franciaországban az egyik legnagyobb irodalmi elismerésben, Molière-díjban részesült, melyet az adott év…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató