A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Aktuális előadások



JAMES MACMILLAN: Christmas Oratorio (Karácsonyi oratórium) – magyarországi bemutató

Mary Bevan szoprán
Leigh Melrose bariton

Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Vezényel: Sir James MacMillan

A katolikus skót zeneszerző, Sir James MacMillan 1959-ben született Kilwinningben, felsőfokú tanulmányait az Edinburgh-i és a Durhami Egyetemen végezte. Evelyn Glennie-től Msztyiszlav Rosztropovicsig számos világhírű muzsikus megrendelésére komponált zenét. Műveit olyan karmesterek vezényelték, mint Colin Davis. Írt operát, kantátát, versenyműveket, kóruskompozíciókat, szólóhangszeres és kamarazenét. Karácsonyi oratóriuma 2021-ben keletkezett: a kortárs zene széphangzásra törekvő, közérthető fajtáját képviselő művet a zeneszerző vezényletével, Mary Bevan és Leigh Melrose szólóénekével szólaltatja meg magyarországi bemutatóként a Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar.

Karácsonyi oratórium – a címről és a mögötte meghúzódó fogalomról a zenehallgatók legtöbbjének Bach vagy Schütz neve ötlik emlékezetébe. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar hangversenyén most alkalmunk nyílik megismerni egy olyan XXI. századi alkotást, amely Jézus születésének történetét dolgozza fel. Sir James MacMillan skót katolikus zeneszerző, aki Glasgow közelében, Kilwinningben látta meg a napvilágot 1959-ben. Zeneszerzést az Edinburgh-i és a Durhami Egyetem hallgatójaként tanult. Nagy-Britannia számos zenekarától kapott megrendeléseket, írt versenyműveket olyan előadók számára, mint Evelyn Glennie vagy Msztyiszlav Rosztropovics. Számos műve spirituális indíttatású, sok kompozícióját inspirálta katolikus hite: írt miséket és Magnificatot is. Karácsonyi oratóriuma (A Christmas Oratorio) 2021-ben keletkezett: a mű a kortárs zene közérthető, széphangzásra törekvő vonulatát képviseli. A Nemzeti Filharmonikusok előadásában szólistaként két kiváló brit énekes, a szoprán Mary Bevan és a bariton Leigh Melrose vesz részt. A produkció hitelét szavatolja, hogy művét maga a szerző, Sir James MacMillan vezényli.

Ajánló


A Cambridge-i St John's College Kórusa régi ismerősünk: karácsonyi műsorával már két ízben is nagy sikert aratott a Müpában.

A világhírű zenekar, a 100 Tagú Cigányzenekar Misszió templomi koncertsorozatának harmadik állomása, 2024. május 25-én 18 órától, Debrecenben, a Református…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató