A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Marton Szabolcs: KVARK | audiovizuális koncert

Marton Szabolcs: KVARK | audiovizuális koncert

Marton Szabolcs egyedülálló koncertje tanulmány a mulandóságról. Egy zenei kísérlet részesei lehetünk, mely kilendít a komfortzónánkból és egy különleges, szürreális élményt élhetünk át általa. Az előadáson a zenekar szimfonikus hangzással, különleges effektekkel, a vetítés a zenére rajzolt kivételes képi világával a crossover műfajában egy olyan világot hoz létre, amely magával ragad, a koncert végén pedig nehezen ereszt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 20. csütörtök, 20:30

Marton Szabolcs: KVARK / audiovizuális koncert
Kapunyitás: 20:00 óra
Koncertkezdés: 20:30 óra

"Nem egy tragédiaként kell megélni, hogy egyszer vége lesz, hanem pont amiatt van most értelme.”

Emberek vagyunk. Ennek a jelentése és jelentősége kultúránként, társadalmanként, egyénenként eltérő lehet. Mégis összeköt minket belső, legféltettebb énünk, elemi érzelmeink működési mechanizmusa, közös félelmeink. Az emberi lét ezen, legelemibb építőköveit mutatja be a KVARK, és helyezi a mulandóság kontextusába. A koncert három fejezetre tagolható: elidegenedés, utazás (flow) és megérkezés. Dramaturgiájának középpontja a halandóság, ami nem mint riasztó, fenyegető dolog van jelen, hanem valami, ami az életnek mélyebb értelmet ad.  A lét végessége által válik igazán fajsúlyossá, erre mutat rá a KVARK, mintegy modern kori „memento mori”-ként.

“Látod, mekkora áldás, hogy halandók vagyunk?”

A zenekara 12 főből áll: vonósok, fúvósok, zongora, dob és basszusgitár szólal meg a három részes előadásban. A komplett zenekar minden alkalommal kifejezetten az adott koncertre áll össze, a zenét illusztráló vetítés pedig a darabhoz készült, kiegészítve azt.

2022-ben az előadás elnyerte a zenei szakma elismerését is, a Music Hungary Szövetség jelölte a Music Hungary Díjra, crossover kategóriában.

Felhívjuk a figyelmet, hogy jegyeket kizárólag online tudnak vásárolni, a helyszínen nincs jegyértékesítés!

Felhívjuk továbbá szíves figyelmüket, hogy az előadás szabadtéren, a Kristály Színtér udvarában lesz látható és hallható, ezért javasoljuk, hogy az időjárásnak megfelelően öltözzenek, fázósok hozzanak magukkal pokrócot, akár meleg teát is! Esőnap: 2023. április 28.

A margitszigeti Kristály Színtér a Hajós Alfréd uszoda mellett található, 10 perc sétára a Margit-hídtól. A helyszín tömegközlekedéssel, biciklivel és gyalog közelíthető meg, amennyiben autóval érkezne valaki, az Árpád-hídnál található parkoló, innen 26-os busszal, gyalog vagy MOL bubival, bringó-hintóval juthatnak el a sziget másik végébe.

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Ajánló


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: kesztyűsbáb, pálcás báb

Boléro francia életrajzi dráma, 120 perc, 2024 francia nyelven, magyar felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató