A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Mesterek és tanítványok - Rendek között, vonók mögött Szász Dávid
2

Mesterek és tanítványok - Rendek között, vonók mögött Szász Dávid

Kolozsvári táncházzenészek közös koncertje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. december 4. péntek, 19:00

Mesterek és tanítványok - Rendek között, vonók mögött Szász Dávid

A népzene nem koncertzene.
Legalábbis a saját eredeti közegében sosem volt az. Olyannyira a mindennapok része volt, hogy a falusi ember számára igazából nem is nagyon létezett más zene azon kívül, mint amit ma népzenének hívunk. Ez a korszak már lezárult, de mégis sokaknak – még ha nem is pont úgy, mint annak idején – a népzene mindennaposnak számít és ezzel együtt egyre gyakrabban kerül fel a színpadra is egy-egy koncert erejéig. Ezek a produkciók sokszor ezt a letűnt kort próbálják megidézni egy falu, egy tájegység, vagy egy valaha létezett zenekar muzsikáján keresztül.

Ez a koncert nem erről fog szólni.
Koncertünk témája a mában és nem a múltban keresendő, a népzenét pedig mint eszközt és nem mint bemutatandó tárgyat használjuk. Milyen ma a népzene? Milyen ma népzenésznek lenni? Milyen, amikor magunknak zenélünk? Milyen amikor másnak? Mi történik két táncrend között? Milyen az élet a vonó mögött? Ezeket a kérdéseket próbáljuk megválaszolni, felhasználva azt a hangzásvilágot, amely a Kárpát-medencére oly jellemző volt, és amely mostanra a mi életünk része is lett, habár nem születtünk bele.

Zenélnek:
Antal Csanád – hegedű
Simó István – hegedű
Szabó Bence – hegedű
Szász Dávid – hegedű
Bálint Zsombor – cimbalom, brácsa
Szakács Kristóf – brácsa, bőgő
Szopos Kálmán – brácsa
Dénes Károly – bőgő, cselló
Fülöp Lóránd – bőgő, harmonika
Réti Zoltán – bőgő, gardony, zacskó

Ajánlatunk


„Az ok, ami miatt a Szerelmes Shakespeare-t az irodalommal foglalkozó kutatók és kritikusok is élvezetesnek találják, nem más, mint hogy a narratíva nagyon öntudatosan játszik el azokkal az életrajzi fantáziákkal, amelyek az idők során Shakespeare köré épültek.” (Adam Hooks)

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató