A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Mozart: A varázsfuvola / MET - EA
2

Mozart: A varázsfuvola / MET - EA

A varázsfuvola már hatodik alkalommal szerepel a Met élő HD-közvetítéseinek műsorán: Simon McBurney új rendezésében, amely a Julie Taymor által jegyzett, oly emlékezetes sikerű produkciót váltja fel. A vetítésekkel operáló, akrobatákat is felvonultató előadás karmestere.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 4. vasárnap, 18:00

Mozart: A varázsfuvola

A Met új produkciója

A varázsfuvola már hatodik alkalommal szerepel a Met élő HD-közvetítéseinek műsorán: Simon McBurney új rendezésében, amely a Julie Taymor által jegyzett, oly emlékezetes sikerű produkciót váltja fel. A vetítésekkel operáló, akrobatákat is felvonultató előadás karmestere. A varázsfuvolát énekesként is jól ismerő Nathalie Stutzmann lesz, a főszerepekben pedig a bámulatos magasságokkal rendelkező amerikai tenor, Lawrence Brownlee és a csúcshangokkal ugyancsak bensőséges viszonyt ápoló honfitársnője, a koloratúrszoprán Kathryn Lewek is színpadra lép majd.

Az opera műfajával és az operajátszás közegével való ismerkedés első, gyermekkori állomása és talányosan sokrétű jelképrendszere révén a legkülönbözőbb tudós elemzőket elméletgyártásra sarkalló remekmű. A csacska cselekménye miatt sokat korholt meseopera a szabadkőművesség meg a felvilágosodás szignáljaival dúsan felszerelt zenés színpadi enigma. Ez mind elmondható Mozart utolsó operájáról, amelynek még a prózai dialógusok sem tudnak megártani. A színészként is tevékeny angol Simon McBurney Londonból New Yorkba átköltöző rendezése persze így sem tét nélküli vállalkozás, aminthogy a szólamok örök népszerűsége is csak fokozhatja érdeklődésünket az olyan énekes színészi alakítások iránt, amilyennek az elragadó Erin Morley Paminája és a dán Stephen Milling impozáns Sarastrója ígérkezik. Vagy amilyennel a holland bariton, a fizikai humor terén is avatott Thomas Oliemans Met-debütálása kecsegteti a helyi és globális közönséget, hiszen ő valóságos Papageno-specialistaként ölti majd magára a madarász ezúttal korántsem hagyományos jelmezét.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a liveincinema.eu s.r.o. közreműködésével valósulnak meg.

Rendező: Müpa

Vezényel: Nathalie Stutzmann

Szereplők:

Pamina: Erin Morley

Az Éj királynője: Kathryn Lewek

Tamino: Lawrence Brownlee

Papageno: Thomas Oliemans

Beszélő: Alan Held

Sarastro: Stephen Milling

Monostatos: Brenton Ryan

Közreműködik: a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Alkotók:

Díszlet: Michael Levine

Jelmez: Nicky Gillibrand

Fény: Jean Kalman

Vetítés: Finn Ross

Hang: Gareth Fry

Rendező-koreográfus: Simon McBurney

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató