A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Ősi Magyarország: A magyar őstörténelem és őstudás 11 tudományág összegzése és egybevetése alapján

Ősi Magyarország: A magyar őstörténelem és őstudás 11 tudományág összegzése és egybevetése alapján

Előadó: Grandpierre Attila

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 8. csütörtök, 18:00

Előadó: Grandpierre Attila magyar fizikus, csillagász. Korábban a Magyar Tudományos Akadémia Konkoly Thege Csillagászati Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa. Egyetemi doktor (1977, Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar), a fizikai tudományok (csillagászat) kandidátusa (1984, Magyar Tudományos Akadémia), az MTA köztestületének tagja.Hogyan oszlathatjuk el az őstörténetünket elfedő homályt? Az ősi krónikákat hiteltelenné tették, felszámolták történelemképünk eddigi alapját. A történelem elfogulatlanul megmaradt társtudományaihoz fordultunk: ezek a természetföldrajz, az antropológia, a genetika, a régészet, a genetika, a fémművesség története, a nyelvtörténet, a népzenetörténet, a népmesetörténet. A témák elismert szakértőivel együttműködve összevetettük az ezen tudományágak főbb eredményeit szakértők által jóváhagyott módon összefoglaló térképeket. Megdöbbentő módon ezek a térképek egybeestek, feltárták a 40 000 éves élet-, közösség- és természetközpontú eurázsiai őstörténelmet, a 7700 éves Ősi Európa civilizációt, a szkíta-hun-magyar, a mezopotámiai és a kínai civilizáció szerves rokonságát. Az ősi civilizáció világnézetének értelmezésében arra az átfogó természettudományra támaszkodtunk, amely egyesítette az anyag, az élet és az értelem tudományát, és világos képet adott a Világegyetem lényegéről. A Világegyetem lényegének ismerete lehetővé tette az őstörténelem jelképrendszerének felfedezését, és kulcsot adott az őskori tudásrendszer megértéséhez. A témában született két könyv, az Ősi Magyarország és A Selyemút őstörténete című könyvek 72 színes térképet és 63 színes fényképet tartalmaznak.

Ajánlatunk


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató