A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Pisti a vérzivatarban  -  A Freeszfe Egyesület előadása

Pisti a vérzivatarban - A Freeszfe Egyesület előadása

Örkény István:
Pisti a vérzivatarban
UTOLSÓ ELŐADÁS!  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 19. hétfő, 20:00

Lesz háború vagy nem lesz, lehet-e lenni, saját magunkban jelen lenni, ha háború zajlik körülöttünk.
Az őrjítő, állandó kompromisszumokkal és ismétlődő átalakulásokkal járó körforgás, amit jobb híján történelemnek nevezünk, nem tud leállni. Az efölött érzett pánik és a megnyugvás hajtja a Pisti a vérzivatarban szereplőit. Pisti nem ember, hanem egy megrendült identitás, összetett és bonyolult tartalom. Hiszen kettőnek lenni, az a szabadság! Nincs kiút állandóan változó személyiségéből, hiába hordozza a megváltás ígéretét. Pisti egyszerre kettő négy és tízmillió, van múltja, jelene, jövője, szeretője, foglalkozása, csak éppen vezetékneve nincs.
Pistipistipistipistipisti a káosz megtestesítője, ami mindnyájunk fejében van.
* * *
„Most lettem kész új groteszk darabommal. Címe: Pisti a vérzivatarban. Vagy betiltják, vagy mennybe megyek. Nincs harmadik eset. Illetve van: hogy le se szarnak. Talán ez a legjobb.”
Örkény István 1969-ben írt levele egy barátjának
Játsszák:
Berényi Nóra Blanka, Börcsök Olivér, Gloviczki Bernát, Hevesi László, Jakab Balázs, Kádár Kinga, Polák Ferenc Anton, Szász Gabi, Turi Péter, Váradi Gergely
Zenekar:
Deák-Volom Dávid, Márkus István, Pirisi Máté, Váczi Kristóf
Látvány: Fülöpp Réka, Juhos-Kiss Csenge
Dramaturg: Sahin-Tóth Sári
Asszisztens: Fülöpp Réka
Rendező: Gardenö Klaudia

Ajánlatunk


A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Az egyik legismertebb magyar gyerekszerző, Berg Judit gondozásában és Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat mesesorozat színházi adaptációja, amely 2009 óta az egyik legkedveltebb mese a kisgyermekek körében.

Ajánló


Musicalmesék a Budapesti Operettszínházban 4-99 éves korig!

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató