A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Pusker Júlia / RISING STARS – EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Pusker Júlia / RISING STARS – EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) fiatal muzsikusokat bemutató sorozata, a Rising Stars sok éve szerez örömöt a Müpa közönségének. Idén a Müpa jelöltjeként Pusker Júlia lép a Fesztivál Színház pódiumára, olyan műsorral, amely sokoldalúan mutatja be tehetségét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 11. szombat, 20:00

Pusker Júlia
RISING STARS
EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Műsor:
Ysaÿe: I. (g-moll) szonáta szólóhegedűre, op. 27, No. 1
Éric Tanguy: Három darab szólóhegedűre (az ECHO felkérésére) - magyarországi bemutató
Debussy: g-moll szonáta hegedűre és zongorára
Bartók: I. rapszódia hegedűre és zongorára, Sz. 86, BB 94a

Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) fiatal muzsikusokat bemutató sorozata, a Rising Stars sok éve szerez örömöt a Müpa közönségének. A magyar zenekedvelők számára különösen szívet melengető, ha egy-egy honfitársunk is szerepel a szerencsés kiválasztottak között, akik műsorukkal végigjárhatják a kontinens legjelentősebb koncerthelyszíneit. Idén a Müpa jelöltjeként Pusker Júlia lép a Fesztivál Színház pódiumára, olyan műsorral, amely sokoldalúan mutatja be tehetségét.

A hegedűművésznő a budapesti Zeneakadémián folytatott tanulmányok után Londonban, a Royal Academy of Music falai között, Pauk György növendékeként szerezte meg mesterfokozatú diplomáját 2016-ban. Ezután 2021-ig a Queen Elisabeth Music Chapel rezidens művészeként képezte tovább magát Brüsszelben, ahol Augustin Dumay segítette fejlődését. Itt találkozott zongorista partnerével: az ukrán Christia Hudziy párizsi, lyoni és milánói tanulóéveket követően lett Dumay brüsszeli osztályának korrepetitora. A műsor első két számában kíséret nélküli hegedűjátékot hall a közönség. A legendás belga hegedűs és zeneszerző, Eugène Ysaÿe szólószonátái a hangszer repertoárjának nagy jelentőségű mérföldkövei. Az ez alkalommal elhangzó I. szonátát Szigeti Józsefnek ajánlotta a szerző. Hasonlóképpen a szólóhegedű lehetőségeit aknázza ki és helyezi újszerű megvilágításba a francia Éric Tanguy Három darab szólóhegedűre című alkotása, amely a Rising Stars-koncerteken elmaradhatatlan magyarországi bemutatóként képviseli a kortárs zenét a koncert műsorán. A program két hegedű-zongoraműve, Debussy Szonátája (1917) és Bartók I. rapszódiája (1928): két élénk temperamentumú, jelentős opus a 20. század első felének hegedűirodalmából.

A Rising Stars-programba jelölte: Müpa

hegedű - Pusker Júlia

Közreműködők:
zongora: Christia Hudziy
házigazda és a koncert utáni közönségtalálkozó moderátora: Tóth Endre

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató