A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


QJÚB – A kocka kibontása - Csoóri Sándor és Pilinszky János művei alapján/ VERS-ESTEK A MÜPÁBAN

QJÚB – A kocka kibontása - Csoóri Sándor és Pilinszky János művei alapján/ VERS-ESTEK A MÜPÁBAN

Vecsei H. Miklós és csapata Pilinszky János és Csoóri Sándor életműve alapján, a Kiégő Izzók élő, vetített díszletében, Koltay Szonja Dorottya installációjával készítette el legújabb irodalmi-koncertszínházi előadását „A kocka kibontása” címmel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 25. szerda, 19:00

QJÚB – A kocka kibontása
Csoóri Sándor és Pilinszky János művei alapján
VERS-ESTEK A MÜPÁBAN

A Vecsei H. Miklós által megálmodott előadás a Platon Karataev együttes aktív részvételével, valamint a Kiégő Izzók csapatának látványvilágával karöltve valódi különlegesség a mai magyar könnyűzene és az irodalmi élet piacán egyaránt. A 2016-os alapítású Platon Karataev egyedi hangzásvilágával és szakrális utakat nyíltan kereső kiállásával mára szinte egyedüli zenekarként képviseli a műfajt - hitet téve amellett, hogy az elmélyült, sokszor a szakrális irodalomhoz visszanyúló szövegeken alapuló progresszív zenének helye van a magyar irodalmi, zenei és színházi világban. A QJÚB című produkció látványvilágát a többszörös díjnyertes animációkészítő, Koltay Szonja Dorottya jegyzi. A színház, a zene, az irodalom és a performansz határterületein mozgó alkotócsapat minden tagja a maga szakterületének elismert művésze. Új előadásukban a látványvilág, a zenei komplexitás és a fényművészet elemeit próbálták meg a lehető legkatartikusabb formában Csoóri Sándor és Pilinszky János műveire alkalmazni, hogy a két költő életműve ne csak a szavak szintjén ragadjon meg emlékezetünkben. Az előadás a maga komplexitásában kivételes kulturális csemegét kínál, Csoóri Sándor és Pilinszky János egymásétól távol álló költészetén és esszéin keresztül arra mutatva rá, hogyan lehet az irodalmi hagyományt korszerű művészi eszközökkel elevenné, mélyen aktuálissá és „fogyaszthatóvá” tenni. A végeredmény önmagáért beszél…

Közreműködők:
ének - Hegedűs Bori
ének - Vecsei H. Miklós
billentyűk, elektronika - Frimmel Jakab
dob - Mihalik Ábel
basszusgitár - Paczári Viktor
szólógitár - Ratkóczi Huba

Alkotók:
rendező: Vecsei H. Miklós
animáció: Koltay Szonja Dorottya
díszlet és vetítés: Kiégő Izzók
fény: Kiss Lóránd
hang: Gál Máté

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató