A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Régész Színház - Schliemann Trója

Régész Színház - Schliemann Trója

Schliemann – Trója
régészeti ásatás két részben zenével

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: augusztus 3. csütörtök, 20:00

Heinrich Schliemann 1873 nyarán megdöbbentette a világot, amikor közhírré tette, hogy megtalálta Tróját: a várost, aminek addig sokan még a létezésében is kételkedtek.
Hogyan lett a kallódó német szatócsinasból a világ egyik leggazdagabb kereskedője?
Hogyan és miért hagyott hátra gazdasági sikerei csúcsán mindent, hogy életét álmai beteljesítésének szentelje?
Hogyan lett a korabeli vicclapok címoldalain gúnyolt amatőrből királyi dinasztiák kedvence? Az ember a saját hazájában végül hazatérhet-e?
Schliemann életén keresztül az álmok erejéről és a rendíthetetlen kitartásról mesél nekünk Keller János, a Vörösmarty Színház kitűnő színművésze.
Keller Jánoshoz egy nagyszerű zenész, Horváth János csatlakozik az úton. Ők ketten vezetnek végig bennünket egy kalandokban bővelkedő életúton.
Heinrich Schliemann életéből Matuz János, a múzeum művészeti intendánsa írt egész estés színdarabot, a fordulatos, emberi drámákban gazdag életutat bemutatva.
A Szent István Király múzeum díszudvarán egy új színházi műfaj van születőben: a régész színház.
Legyen Ön is e születés részese!

Ősbemutató:
2023. július 05. szerda 20 óra
További előadások:
2023. július 06-07. 20 óra
2023. augusztus 02-03. 20 óra
Esőnapok:
2023. július 08. ill. augusztus 04.

A Schliemann – Trója egy olyan ember visszaemlékezése, akinek a Sors csak keseruséget és bánatot ígért, örömöt semmit.
Heinrich Schliemannak mégis sikerült fordítania saját sorsának kerekén. Keller János lebilincselo játékában erről a sorsfordításról mesél. Kortársak bőrébe bújva idézi fel az őt körülvevő korszak visszahúzó erőit, és látjuk őt végletes emberi helyzetben is, pl. amikor atalon egy süllyedo hajó árbócába kapaszkodva Istennek ajánlja értéktelen életét.
Sorsok, pillanatok és döbbenetes, sorsfordító elhatározások szegélyezik Heinrich Schliemann dúsgazdag mágnás és amatőr régész kalandos életét. És ez az élet, különös módon, nagyon is ismerős nekünk… Itt, Fehérváron, a Királyok Városában, ahol az egy évezrednyi történelmünk alatt annyi hihetetlen, nagy történet összegyűlt. Ez a különleges gyujtemény most Heinrich Schliemann élettörténetével gazdagodik.

Ha van egy szabad estéje, jöjjön el, üljön le közénk – mi elmeséljük.

Matuz János


Heinrich Schliemann szerepében – Keller János

Fejér megyei Prima díjas, Aranyalma-díjas és Pro Theatro Chivitatis Albae Regalis díjas színművész
Több mint két évtizede a Vörösmarty Színház tagja.
Számtalan szerepben csillogtatta már meg tehetségét, alakításaival zenés színháziés prózai szerepekben is maradandót alkotott. Népszerűsége két évtizede töretlen. Most, Heinrich Schliemann régész alakjának megformálásával sikeres pályája első prózai önálló estjére készül.
Prózai, de nem zene-mentes. Sőt, nagyon is zenés. Mert a zene olyan, akár a szívverés.

A zongoránál – Horváth János
Székesfehérvári jazz-zongorista, hangszerelo, zeneszerző, zenei producer és a Hang-Szín-Tér Muvészeti Iskola tanszakvezető zongora- és zeneelmélet-tanára. Sok időt tölt színpadon olyan közismert eloadókkal, mint Wolf Kati, Tóth Vera, Hobo, Miklósa Erika. Állandó tagja volt a Kossuth-díjas Ghymes együttesnek.
Ritka színházi alkalom, amikor egy jazz-zongorista improvizatív módon, szabadon kapcsolódhat egy előadáshoz. A Schliemann – Trója ilyen különleges alkalom.

Írta rendezte – Matuz János
Alapítottam színházat, muködtettem színházat. Egész szakmai életem a Közösség és a Színház körül forog. Nekem a színház alkalom arra, hogy meséljek. Ezért jött létre a régész színház.
A Szent István Király Múzeum művészeti intendánsaként úgy látom, hogy az egyetemes és magyar régészet és művészettörténetben számtalan emberi sors vár arra, hogy elmeséljék.

Ajánlatunk


Egy mindenre elszánt orvos meghódítja a színpadot! A misztikus thriller világsikerű Broadway-musical változata

A történetből megtudhatjuk, hogy hol lakik a jóságos Hétfejű Tündér, érdemes-e jónak lenni, és egymásra találhatnak-e azok, akiket maga a Százarcú Boszorkány átkozott meg, a kacsakirály és a kacsa-királykisasszony tanulságos históriájából pedig az is kiderül, hogy az önzetlen szeretet csodákra képes.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a világ leghíresebbjét!

A rock and roll koronázatlan királya, MR. ROCK AND ROLL egy ÉLETMŰ turnéra indul ebben az évben. A Made in…

Az Erkel Színházban 2023. október 21-22-én kerül bemutatásra a Petőfi emlékév egyik legkiemelkedőbb alkotása, a szabadakarat ˃˃˃˃.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató