A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Rolla János és a Zeneakadémia Kamarazenekara / 1

Rolla János és a Zeneakadémia Kamarazenekara / 1

Bartók: Divertimento, BB 118
Mozart: 9. (Esz-­dúr) zongoraverseny, K. 271 („Jeunehomme/Jenamy”)
Schubert: 5. (B-dúr) szimfónia, D. 485

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 9. vasárnap, 19:30

David Fray (zongora)
A Zeneakadémia Kamarazenekara
Koncertmester: Rolla János

Az egyetem hallgatóiból álló kamarazenekar órarend szerinti projektek keretében készül fel koncertjeire. Az együttes 2020-ban háromrészes bérletben szólaltatja meg a zeneirodalom gyöngyszemeit Rolla János Kossuth-díjas hegedűművész vezetésével. S így, ahogy a próbák folyamán a diákok, úgy a hangversenyeken a közönség is tanúja lehet generációk találkozásának, illetve a magyar kamarazenekari hagyomány tovább élésének. Hiszen Rolla János ennek a tradíciónak a leghitelesebb tolmácsolója: alapító tagként részt vett a Liszt Ferenc Kamarazenekar létrehozásában, 1979-től pedig közel negyven évig állt az együttes élén mint művészeti vezető. A bérlet első hangversenyén nyitó- és záródarabként Bartók háromtételes vonószenekari Divertimentója, valamint Schubert fúvós hangszereket is felvonultató 5. szimfóniája hangzik el – az osztrák szerző az este fellépőivel egyidős volt, amikor 1816 őszén befejezte ezt a művet. A kettő között Mozart 9. (Esz-dúr) zongoraversenye hangzik el, a világhírű francia zongoraművész, David Fray tolmácsolásában, aki az idei évtől a Zeneakadémia vendégoktatója.

Ajánlatunk


Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a Fesztiválzenekarnak köszönhetően a Midnight Music azóta az egyik legjobb és legnépszerűbb program lett azok körében, akik fogékonyak a kultúrára, de nem szeretik a hagyományos hangversenyek kötöttségeit.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató