A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Scnittke, Sosztakovics - Szergej Krilov ( halasztott ip.: 2020.12.06. )

Scnittke, Sosztakovics - Szergej Krilov ( halasztott ip.: 2020.12.06. )

Néhány évtizednyi mellőzést követően, manapság újra világszerte rácsodálkozik a közönség Dmitrij Sosztakovics muzsikájára, s immár vitán felül áll, hogy az orosz zeneszerző a huszadik század legnagyobbjai közé tartozott.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. december 6. vasárnap, 19:30

SOSZTAKOVICS ( Concerto Budapest & Szergej Krilov - hegedű )

Műsor:
SOSZTAKOVICS: I. (a-moll) hegedűverseny, op. 77
SOSZTAKOVICS: XV. (A-dúr) szimfónia, op. 141

Közreműködik:
Szergej Krilov hegedű
Vezényel: Keller András

Néhány évtizednyi mellőzést követően, manapság újra világszerte rácsodálkozik a közönség Dmitrij Sosztakovics muzsikájára, s immár vitán felül áll, hogy az orosz zeneszerző a huszadik század legnagyobbjai közé tartozott. Az utóbbi évek Sosztakovics-reneszánszának magyarországi kiteljesedésében kétség kívül Keller Andrásé és a Concerto Budapesté volt a főszerep. „Ez a mű kivételesen érdekes és vonzó feladat elé állítja a szólistát” – fogalmazott Sosztakovics a-moll hegedűversenyének dedikáltja, David Ojsztrah. Az 1948-ban befejezett, ám 1955-ig kényszerűen fiókba zárt versenymű „shakespeare-i” szólóját ezúttal a Budapestre előszeretettel vissza-visszajáró Szergej Krilov játssza majd. Sosztakovics utolsó szimfóniája idézetekben gazdag mű: a tizenötödikben Rossini és Wagner, de éppígy Mahler és Glinka zenéjének motívumaira is rálelhetünk.

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Ajánló


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató