A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Teraszkoncertek - Erdős Virág Emlékzenekar

Teraszkoncertek - Erdős Virág Emlékzenekar

A koncert az épület belső udvarán lesz, fröccsterasszal. Itt csak korlátozott számú nézőt fogadhatunk, úgyhogy, aki teheti, vegye meg előre a jegyét!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 16. péntek, 19:00

Erdős Virág Emlékzenekar

Erdős Virág költő 2011-2014-ig a Rájátszás produkció tagja volt.  Kilépését követően több verséhez írt saját dallamot. 2015-ben Kirschner Péter hangszerelésével és zenei közreműködésével, részben közösségi finanszírozással készítette el tíz dalból álló Énekelt versek című CD-jét, amelyen olyan versek megzenésített változata hallható, mint a Van egy ország, az Én vétkem vagy a Na most akkor.
Néhány éve Erdős Virág Emlékzenekar néven fellépéseket is vállalnak, ahol Erdős Virág énekel, Kirschner Péter gitáron, Bakos Zita pedig zongorán működik közre.

A dalok szövegcentrikusak, a szövegek társadalomkritikusak, egy Erdős Virág Emlékzenekar-koncert pedig olyan, mint egy extrém, zenés felolvasóest, ahol a verseket történetesen nem felolvassák, hanem eléneklik.
Az időközben tovább bővült zenei repertoár anyagából tavaly év végén a Rózsavölgyi Kiadónál jelent meg az Énekes könyv című kiadvány, amely Erdős Virág 18 versének saját maga által írt dalszöveg-változatát tartalmazza egyszerű, énekelhető kottákkal.

Kirschner Péter zenész, zeneszerző, producer. Többek között olyan zenekarok meghatározó tagja volt, mint a 2. Műsor (1983-1992), Orchestra Luna (1989-1993), az Európa Kiadó (1990-2017), Sziámi AndFriends (2012- napjainkig), de producerként és zenekarvezetőként is segíti Bródy János munkáját 2015 óta, zenél Ónodi Eszterrel és Ágoston Bélával, korábban pedig megjárta az URH, Hold, Nyugati Pályaudvar, Agresszor, P2, Takáts Eszter Beat Band, DejaVuRevue zenekarokat is. Saját hangstúdiójában recandmixandmaster-ként pedig többek között az Európa Kiadó, Az Esti Kornél, Bérczesi Róbert, Palya Bea, Bródy János, Sziámi, Galaxisok, Bongor etc. felvételeit készítette az évek során.

Ajánlatunk


„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Ajánló


A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas…

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató