A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Váczi Dániel Glissonic Trió

Váczi Dániel Glissonic Trió

Mi történik, ha a tárogatóval keresztezünk egy hegedűt? Megszületik a Glissonic hangszercsalád első tagja, a Glissotar. Az atlantai Guthman Musical Instrument Competition 2022-es fődíját és közönségdíját is elnyert különleges instrumentum Váczi Dániel találmánya, amelyet Terebessy Tóbiás formatervezővel közösen fejlesztettek ki.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 30. péntek, 20:00

A Glissonic hangszercsalád fő újdonsága, hogy hanglyukak helyett a hangszertesten végighúzódó hosszanti rés és az ezt lefedő mágneses szalag szolgál a hangmagasság szabályozására, így – mint egy hegedűhúron – hosszú glissandókat, tremolókat és mikrotonális hangokat is lehet játszani, illetve a hangszer szokatlan, különleges effektusok megszólaltatására is alkalmassá válik.
Váczi Dániel az új hangszerben rejlő lehetőségeket aknázza ki triójával. Ebben partnere a hazai free és experimentális jazzszíntér két oszlopos tagja, Pozsár Máté, akivel a Decolonize Your Mind Society-ben is együtt játszanak, valamint Sárvári Kovács Zsolt, akivel Dániel már huszonöt éve zenél különféle formációkban.
A koncerten a trió a 2021-ben megjelent Rebus című lemez anyagából, valamint a hamarosan megjelenő második albumuk darabjai közül válogatnak. Zenei feladvány Leonardótól, ritmus-haikuk, aperiodikus zenei csempézés és laza groove-ok, sok improvizációval.

Közreműködik:

Váczi Dániel - glissotar (glissonic tárogató), szaxofon
Pozsár Máté - zongora, analóg szintetizátor, Fender Rhodes
Sárvári Kovács Zsolt - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art Színházban.

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Ajánló


MŰSOR: BRAHMS: d-moll zongoraverseny, op. 15 SOSZTAKOVICS: 10. szimfónia, op. 93 Elisabeth Leonskaja zongora Vezényel: Keller András

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Richardnak valami hiányzik a munkahelyére való mindennapi ingázáson és a családi életen túl. Mígnem egy szép napon, hazafelé tartva a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató