A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Visky András-est / Literárium – Kortárs írók a Müpában

Visky András-est / Literárium – Kortárs írók a Müpában

A tavalyi év egyik legnagyobb szépirodalmi szenzációja kétségkívül a Kolozsváron élő Visky András nevéhez fűződik: Kitelepítés című remekműve egy osztrák-magyar család, az 1956-os forradalom után huszonkét év börtönre ítélt református lelkész édesapa és a hét gyerekével a Duna-deltába száműzött édesanya megrendítő történetét meséli el.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 11. hétfő, 20:00

Visky András-est
LITERÁRIUM
Kortárs írók a Müpában

Az olvasó a legkisebb gyerek nézőpontjából ismeri meg a szovjet mintára létrehozott romániai munkatábor hétköznapjait, a soknemzetiségű rabok történeteit. Az elbeszélés keretét a véletlenül náluk hagyott családi Bibliából a gyermekei életéért küzdő fiatal osztrák nő által naponta felolvasott történetek adják. „Visky András könyve megrendítő és felemelő történet egy családról, amely kiszolgáltatottságában, megalázottságában is a szeretetből és a bizalomból merít megtartó erőt újra meg újra” - ajánlja a könyvet az azt megjelentető Jelenkor Kiadó. A Kitelepítés című regényével az 1957-ben született költő, író, dramaturg nem csupán saját szépen formálódó életművének eddigi csúcsát, hanem a kortárs magyar irodalom időtálló, maradandó művét alkotta meg, melynek hatása alól az olvasás végeztével sem szabadulhatunk. Minden bizonnyal hasonlóan erős élmény lesz a közönség számára a szerzővel való személyes találkozás, melyen vélhetően megelevenednek olyan történetek is, melyek a könyvbe nem kerültek bele. Aki már olvasta a könyvet, azért jöjjön el az estre, aki még nem, azért: minden valószínűség szerint feledhetetlen élménynek lesz részese.

Közreműködők:
színművész - Hegedűs D. Géza
zongora - Darvas Kristóf
műsorvezető - Jánossy Lajos

Alkotó:
rendező: Balog József

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató