A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái
A Játékszínben elkezdődtek az Életrevalók próbái...
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szalonjában
Boba festőművész tárlata a Madách Színház Tolnay Szal...

Program


Wagner: A Rajna kincse / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Wagner: A Rajna kincse / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

A Rajna kincse bevezetés a történetfolyamatba, az alapkonfliktus megjelenítése. Megtapasztaljuk az ősállapot békéjét, és szemünk előtt követik el az ősbűnt, mely elindítja a pusztuláshoz vezető eseményláncolatot.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 15. csütörtök, 18:00

Wagner: A Rajna kincse

2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy Wagner teljes Ringje először került közönség elé a Müpában, s már Hartmut Schörghofer legendás rendezésének felújított változatát is ismerőseként üdvözölheti idén a közönség. A nibelung gyűrűje az emberiség történetének egyik legnagyobb műalkotása, olyan monumentális teljesítmény, amely a Sixtus-kápolna mennyezetfreskójához, az Isteni színjátékhoz vagy a József és testvéreihez hasonlítható: önmagunknak tartozunk azzal, hogy időről időre találkozzunk vele.

A Rajna kincse bevezetés a történetfolyamatba, az alapkonfliktus megjelenítése. Megtapasztaljuk az ősállapot békéjét, és szemünk előtt követik el az ősbűnt, mely elindítja a pusztuláshoz vezető eseményláncolatot. Megsejtjük, hogy a mítosz nem istenekről, óriásokról, törpékről, hanem rólunk szól; a játékos és félelmetes mese nem egy sohasem volt világot ábrázol, hanem a miénket. Fischer Ádám koncepciója szerint a Wagner-napok „legfontosabb célkitűzése olyan előadói stílust kiépíteni, amely megfelel Wagner eredeti elképzeléseinek. Számára a drámai kifejezés, az intenzív szövegejtés volt a legfontosabb; ő nem hagyományos értelemben vett éneklést, hanem énekbeszédet (Sprechgesang) várt el a szereplőktől. A Sprechgesanggal és a Gesamtkunstwerkkel: a szöveg, a zene és a színpadi cselekmény összművészeti egységével új műfajt teremtett. Arra törekszünk, hogy előadásaink minél inkább megfeleljenek Wagner víziójának.” A Rajna kincse idei közreműködői közül kiemelhetjük a Wotant megszemélyesítő nagyszerű lengyel basszbariton, Tomasz Konieczny, egy régi kedvenc, a Logét alakító Christian Franz vagy a Mime, Fafner és Fasolt jelmezébe bújó Cornel Frey, Walter Fink és Sorin Coliban nevét.

Művészeti vezető és vezényel: Fischer Ádám

Szereplők:
Wotan............... Tomasz Konieczny
Donner.............. Haja Zsolt
Froh.................. Brickner Szabolcs
Loge.................. Christian Franz
Fricka................ Schöck Atala
Erda.................. Gál Erika
Mime................. Cornel Frey
Fasolt................ Sorin Coliban
Fafner................ Walter Fink

Közreműködik a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





impresszum - kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató